Zichtbare progressie is net niet genoeg

Eindelijk een echte zaterdag met twee wedstrijden van de selectie voor eigen publiek. Om te beginnen de belangrijke wedstrijd van Sparta 2 tegen Drachten 2. Het was geen optimale trainingsweek geweest met veel afwezigen, gelukkig was het team zaterdag weer zo goed als compleet. Jasper uit het 3e zou starten op de plek van Jos, maar een blessure tijdens de warming-up gooide roet in het eten. Het was duidelijk dat er voor beide teams wat op het spel stond deze wedstrijd en daar leek Drachten de 1e helft het beste mee om te gaan, 9-10 met rust. Na rust pakte Sparta het initiatief snel over met een goal van Rick. Waarna de score lang van 1 doelpunt voor naar gelijk ging, totdat Jildau met 2 identieke schoten Sparta naar 2 verschil schoot 18-16. Hiermee werd het sein gegeven om nog een stapje extra te doen en via 2 doelpunten van Myrthe was het zomaar 4 verschil. Myrthe speelt sinds dit jaar bij Sparta in het 3e en heeft hiervoor jaren bij LDODK gespeeld. Uiteindelijk was de stand 21-18 bij het laatste fluitsignaal en is volgende week een gelijkspel bij Mid-Fryslân genoeg voor plek 1 in de poule.

Om 19:10 was het dan eindelijk de beurt aan ons vlaggenschip. Van Tempo wisten we dat ze over het algemeen moeite hebben om scherp te starten. Deze keer hadden ze daar wat minder moeite mee en stond het al snel 0-2. Esther ging verder waar ze vorige week mee begonnen was en scoorde weer met haar eerste poging. Met een stand van 3-6 halverwege de 1e helft begon de motor bij Tempo wat te haperen en kwamen we via goals van Kaj, Matthijs en Esther weer gelijk. Om vervolgens via onze aanvoerder Dion de eerste voorsprong van de wedstrijd te pakken. Na 2 stippen werd het verschil zelfs 3 in het voordeel van Sparta terwijl de rust naderde. Helaas konden we een aantal kansen om op 4 verschil te komen niet benutten en kwam Tempo terug in het laatste stuk waardoor we met 11-10 de rust in gingen. Barbara kreeg voor de rust een tik in haar gezicht en kon helaas de 2e helft niet verder. Gelukkig was supersub Myrthe bereid om nog een helft te spelen terwijl haar teamgenoten inmiddels aan de 1e gang van hun diner waren begonnen. Haar eerste twee schoten waren allebei raak en zo bleef het gaatje elke keer tussen de 2 en 3 hangen. Kansen op een voorsprong van 4 werden ook in deze fase gemist. In de daaropvolgende minuten bleef Tempo scoren over dezelfde 2 mannen en ontstonden er bij ons wat slordigheidjes waardoor het initiatief uit handen glipte. We kwamen nog wel terug tot op één doelpunt maar helaas mocht het niet meer baten en werd er afgefloten met een stand van 19-22. Waarna Myrthe er snel vandoor ging, haar bestelling telefonisch door gaf en aan tafel schoof bij de rest van haar team.

Na 5 wedstrijden blijft dan de teller helaas op 0 punten staan, maar de progressie is duidelijk zichtbaar. Het vertrouwen in eigen kunnen neemt met de wedstrijd toe. Volgende week de kans om de stijgende lijn verder in te zetten om uiteindelijk te pieken tijdens de play-offs. Supporters weer ontzettend bedankt voor jullie steun! We hopen jullie te zien bij Mid-Fryslân, om 18:05 speelt het 2e daar een hele belangrijke wedstrijd en daarna om 20:00 start de wedstrijd van Sparta 1 tegen de nummer 1 uit onze competitie.

Wij Sparta Zwolle!

Jesper