Sparta is een korfbalvereniging vóór en dóór haar leden. Om de club optimaal te laten functioneren, worden de verschillende taken die gedaan moeten worden verdeeld over de leden. Van alle leden boven de 16 jaar wordt verwacht dat zij een vaste vrijwilligerstaak uitvoeren, want samen zijn wij Sparta Zwolle! Jaarlijks vindt er een inventarisatie plaats onder leden en ouders om de juiste personen met de juiste vrijwilligerstaken te matchen. Uiteraard kan je jezelf op ieder moment aanmelden als vrijwilliger. Naast dat het de club wat oplevert, kan het jou ook veel mooie ervaringen, plezier en ontwikkeling brengen.

Vanuit verschillende commissies zullen leden en ouders van jeugdleden ook worden aangeschreven voor het uitvoeren van de standaardtaken binnen de vereniging. Het gaat hierbij onder andere om bardiensten, scheidsrechterstaken en de schoonmaak van het clubhuis. Hierbij streven we naar de juiste persoon voor de juiste taak. Die taken kunnen ouders en teams onderling verdelen waarbij het uitgangspunt is dat iedereen zijn steentje bijdraagt. 

Veel leden zetten zich op positieve wijze in voor onze club. Vrijwilligers zijn het fundament van iedere sportvereniging. Ze doen dat veelal met een hartverwarmende inzet. Het is belangrijk oog te hebben voor de inzet van al die vrijwilligers. Waardering hiervoor doet wonderen. En als er eens een foutje wordt gemaakt, is begrip belangrijk. Immers, wie werkt laat wel eens een steekje vallen. Het blijft mensenwerk! Daarom zijn we ontzettend blij met iedereen die als vrijwilliger zijn steekje bijdraagt. 

Voor vragen rondom de vrijwilligerstaken binnen Sparta kan je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator.