Wind van voren in een stormachtige week

Na afgelopen week, met wedstrijden tegen Mid-Fryslân en GKV hadden we gehoopt 4 punten te hebben. Maar niks is minder waar na twee zeer matige wedstrijden. Dinsdag speelden we eindelijk weer voor eigen publiek en was het tijd om het Victorium goed in te wijden. Het 2e speelde goed en won uiteindelijk ruim met 16-10. Dit gaf ons een goed gevoel dat wij ook een mooie wedstrijd konden neerzetten. In dezelfde opstelling als tegen Tempo gingen we van start en eigenlijk liepen vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan. We rechtten nog een keer onze rug in de eerste helft maar konden dat niet doorzetten. De 2e startten we slecht en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, uitslag 16-29.

Donderdag moest het chagrijn, voor zover mogelijk, aan de kant gezet worden en de blik naar zaterdag. Esther en Matthijs waren inmiddels weer aangesloten bij het team en er op gebrand wat te laten zien na de gemiste wedstrijden.

Voor deze wedstrijd tegen GKV was de opdracht duidelijk, pak je volledige focus en geef alles voor elkaar. In een niet al te hoogstaande eerste helft voldeden we redelijk aan die opdracht. De 9-8 achterstand met rust was niet ideaal maar hiermee konden we wel verder. Eigenlijk was het enige wat er echt aan ontbrak doelpunten dus moesten we daar nog harder voor gaan werken en als het goed is vallen die dan vanzelf en is er echt wat te halen in Gorinchem. In de eerste minuten na rust gebeurde weer wat ons vaak overkomt, zelf niet scoren en de tegenstander vindt wel makkelijk de korf. Hierna kabbelde de wedstrijd een voort en uiteindelijk lukte de laatste minuten bij GKV alles en bij ons niks waardoor de wedstrijd met een stand van 21-13 eindigde.

Nu hebben we pas 12 maart onze volgende wedstrijd, thuis tegen GKV. Vanaf dan staat alles in het teken van revanche. De onrustige storm moet gaan liggen, maar de wind moet wel vol in de zeilen van ons vlaggenschip gaan blazen. Daarvoor is er nog veel werk aan de winkel, wij als selectie gaan daar de komende weken alles aan doen. We moeten van het Victorium ons thuis maken en daarvoor hebben we jullie ook allemaal nodig! Wij Sparta Zwolle!

Jesper