Wat gebeurt er allemaal binnen Sparta (Aflevering 3)

Toen Rens en ik dit initiatief een paar weken geleden begonnen heb ik beloofd elke twee weken een stukje te schrijven. Dat is de afgelopen weken niet gelukt. Een combinatie van drukte en andere prioriteiten maakt dat het er een beetje bij ingeschoten is. Daar komt bij dat het weinig zin heeft om mensen te enthousiasmeren als je het niet overtuigend kan brengen. 😉 Gelukkig heb ik de laatste weken weer hele gave dingen gezien binnen onze club en dat is altijd goede motivatie.

Voor ik vertel over de laatste weken wil ik iedereen nogmaals herinneren aan de Algemene Ledenvergadering volgende week woensdag. Nee, vergaderen is niet altijd feest, maar samen vooruitkijken is zeker in deze tijden heel erg belangrijk. Als je vindt dat er dingen moeten gebeuren is dit je kans om erover mee te praten en je te laten horen. Dus markeer woensdag 29 juni echt in je agenda en zorg dat je erbij bent om 19:30 in het clubhuis.  

En dan nu over tot de orde van de dag:

  • Om te beginnen met de slot BBQ, dat was een heerlijke afsluiter. We hadden dik 70 aanmeldingen en dat laat zien hoe betrokken iedereen zich voelt. Een aandachtspunt is wel het netjes achterlaten van het clubhuis. Daar is de nieuwe kantinecommissie een draaiboek voor aan het maken, maar even om je heen kijken als je weggaat kan nooit kwaad. Nu hebben Ingrid, Eddie en Ben op de dinsdag veel werk gedaan, maar dat is niet zoals het hoort.
  • Sinds enkele weken hebben we weer een kassasysteem met voorraadbeheer ingeregeld. Of nouja, dat laatste werkt nog niet helemaal, maar komt er wel aan. We kunnen in ieder geval de verkopen weer monitoren. Het internet werkt nog niet altijd mee en soms hebben we slechts één kassa, maar hier wordt aan gewerkt voor volgend seizoen.
  • Sowieso is de kantinecommissie goed bezig, want Karin en Ineke hebben iemand gevonden die zulke toffe dienbladen voor ons kan maken. Er moet nog even een rondje Ikea worden gedaan voor nieuwe ranjabekers, maar volgend seizoen kan iedereen hiervan profiteren in de rust.  
  • Ook heeft Marcel afgelopen zaterdag op een rommelmarkt allemaal oude rieten korven op de kop getikt. Deze willen we gaan gebruiken als lampenkappen. Marcel is al even bezig geweest, dus zie de foto hieronder voor een voorproefje.
  • Daarnaast maken we nog meer grote stappen met de inrichting van het clubhuis. Onze sponsor Tosec heeft aangegeven mee te willen denken over de rekken die in het originele plan boven de bar waren ingetekend en we zijn in gesprek met Café du Jour (via de flirt van Marloes) over ons koffieassortiment voor volgend jaar.
  • Iets waar ik wat minder vanaf weet, maar waar wel veel mensen druk mee zijn is het korfbaltechnisch kader van volgend jaar. Alle geledingen van de TZ zijn trainers aan het zoeken, teams aan het samenstellen en weet ik veel wat nog meer aan het doen. Wie de socials een beetje volgt ziet ook dat we hiervoor nog wel wat vacatures hebben. Dus lijkt het je leuk om hierin iets bij te dragen. Vraag gewoon eens aan iemand van de TZ waarbij ze hulp nodig hebben.
  • Tot slot speelt er nog zoveel meer waar dat ik het eigenlijk niet eens meer op papier kwijt kan. Hans en Robin die de mogelijkheden van Sportlink onderzoeken. De midweek 1 die is bijgesprongen in de organisatie van het jubileumfeest. De jeugdkampen waarvoor nog nooit zoveel animo is geweest. Je merkt dat Sparta leeft. De kunst is alleen wel om dit te vertalen naar een concrete organisatiestructuur. Initiatief nemen is fantastisch, maar we moeten samen zorgen dat we bouwen aan een duurzame organisatie. Daarom nogmaals het verzoek: Kom naar de ALV! Schroom niet om kleine vaste taken op te pakken en bouw weer mee aan de club waar we allemaal trots op zijn.