Victorium, we kunnen korfballen maar er moet ook nog wel wat gebeuren!

Afgelopen donderdag trainden voor het eerst meerdere ploegen in het nieuwe sportcentrum Victorium. En korfballen in de zaal dat kan! Er om heen moet nog wel flink gewerkt worden en daar is het sportcentrum heel druk mee.

Parkeren
Bij aankomst is het al duidelijk dat er nog gewerkt wordt. Borden langs de weg ontbreken. Fietsers kunnen van verschillende kanten aanrijden maar met de auto moet je om de hal heen rijden. Je parkeert aan de achterzijde van de hal, waarna je naar de hoofdingang loopt. Nu is de parkeerplaats nog onverhard en een fietsenstalling ontbreekt, dit wordt de komende weken aangepakt.

Horeca
Binnen valt op dat de Horeca nog niet is afgebouwd. Dit omdat er nog hard gewerkt wordt in de entree hal en het squash centrum nog niet gereed is. Zodra dit af is, wordt ook de horeca verder afgewerkt. Dit staat in de planning voor de laatste week van November.

De zaal
In de zaal en in de materiaal hokken moet nog een indeling worden gemaakt. Het sportcentrum kiest er bewust voor om eerst te starten en dan samen met de gebruikers een goede indeling te maken. Zo hebben we afgesproken dat de korven die wij extra meenemen ook een plek krijgen en dat we voor de standaarden een kar regelen.

Kleedkamers
Ook de kleedkamers zijn gereed en te gebruiken. Alleen de bordjes op de deuren ontbreken nog, dit is voor 1 december gereed. De toeschouwers vinden gemakkelijk de weg naar de tribune. Daar aangekomen is het wel zo dat de banken nog niet geplaatst zijn. Dit gaat nog tot eind van het jaar duren omdat deze ruimtes vrij moeten blijven voor grotere apparaten die her en der geplaatst moeten worden. Wel plaatst Victorium een aantal stoelen zodat publiek daar eventueel kan zitten.

Kortom, de zaal is nog niet 100% afgebouwd maar het is veel belovend. Dus met het beeld voor ogen dat in januari het centrum grotendeels gereed is en de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, hebben we hier de komende jaren een prachtige thuishal.

Heb je vragen, opmerkingen of verbetersuggesties laat het ons weten. Spreek ons aan of mail naar Korfbalzaken@spartazwolle.nl

Vertreklocatie zaalcompetitie

Met het spelen in de zaal is er ook altijd even verwarring over de vertreklocatie. Om een goede aansluiting te hebben voor sporters die ook bij andere teams moeten zijn als coach, wissel of als scheidsrechter, stellen we als club voor dat we vertrekken vanaf Victorium. In overleg kan er binnen het team vanaf geweken worden. Als andere vertrekplek willen we dan het parkeerterrein aan de Sterrenkroos gebruiken (rotonde Mastenbroekerallee en Werkerlaan).

Aan een ieder dus het verzoek om, bij gebruik van de andere locatie (Sterrenkroos), ervoor te zorgen dat de (jonge) coach die al in Victorium is daar opgehaald wordt zodat deze sporter ook tijdig bij zijn eigen wedstrijd of vertreklocatie kan komen.