Van het bestuur

Een goed gevuld clubhuis met betrokken leden. Dat is wat je wenst voor de Algemene ledenvergadering en die wens kwam ook uit. Op 26 oktober vond de ALV plaats waarin we terugblikten op het afgelopen seizoen en vooruit keken naar wat ons nog te doen staat. Gelukkig konden we deze avond twee bestuursleden aan het bestuur toevoegen zodat we als bestuur nu bijna compleet zijn. Dick van Pijkeren en Mark Vreugdenhil zijn toegetreden tot het bestuur als resp. bestuurslid Korfbal Zaken en bestuurslid Facilitaire Zaken. Hieronder stellen zij zichzelf voor. 

Wil je weten wat er nog meer besproken is tijdens de ALV? De notulen kun je lezen in de nieuwsbrief

Even voorstellen…

Afbeelding met persoon, water, buiten, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ik ben Dick van Pijkeren en in de afgelopen ledenvergadering gekozen als lid van het bestuur voor Korfbalzaken. In de praktijk betekent dit ook dat ik de commissie Technische Zaken (TZ) mag trekken. Ik ben sinds 2007 lid van Sparta en ook sinds die tijd speler in MW1. In mijn jeugd heb ik gekorfbald in Eindhoven, maar daar was sinds mijn 18de niet veel meer van gekomen. Totdat ik in Zwolle kwam wonen en dankzij mijn kinderen in aanraking kwam met Sparta en de supergezellige midweek. Een groot deel van die groep is sinds die tijd bij elkaar en we vieren komende winter ons zelfbenoemd 12,5 jaar jubileum. Het is altijd goed om een reden voor een feestje te bedenken.

Ik heb drie kinderen op de korfbal (Timon, Loïs en Matthias). Mijn oudste dochter woont in Kampen en heeft drie kinderen. Dus ook nog opa. Met zoveel inzet voor Sparta kon ik niet langer achter blijven en ik hoop dat ik iets kan bijdragen in de organisatie van wedstrijden en trainingen. Want dat is toch wel de kerntaak van de TZ.

Verschillende mensen hebben me gevraagd of ik een dikke huid heb, want die schijn je nodig te hebben. Nou, die heb ik dus niet. Maar dat zou ook niet nodig moeten zijn. Ik zie veel, maar ook nog steeds te weinig, enthousiaste vrijwilligers die hun stinkende best doen om de vereniging te laten draaien. Maar het is nog steeds mensenwerk en iedereen moet het ‘erbij’ doen. Dus als we elkaar er nou eens gewoon op aanspreken, gewoon communiceren, en accepteren dat fouten erbij horen en hersteld kunnen worden….. dan red ik (en vele anderen) het ook wel een poosje zonder dikke huid. Mij kan je in ieder geval altijd vragen stellen, ik weet niet of ik ook altijd een antwoord heb wat je bevalt. Ik heb er wel heel veel zin in!

Afbeelding met persoon, lucht, buiten, berg

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor diegene die nog fronsende wenkbrauwen hebben bij het horen van mijn naam Mark Vreugdenhil, laat ik me dan even voorstellen.

Al meer dan 35 jaar ben ik betrokken bij de club Sparta, maar wel in verschillende termijnen. Als 10 jarig jongetje ben ik begonnen bij Sparta. Na de A1 ben ik tijdelijk gestopt. Na ik enkele jaren heb ik het korfbal weer opgepakt en speelde ik in het tweede of eerste. Daarna ben ik voor een langere periode gestopt tot enkele jaren geleden waar ik weer ben begonnen in de midweek en nu in het zesde speel.

Ik ben getrouwd met Marjolein die tevens ook in het zesde speelt en heb 4 kinderen waarvan de jongste 3 op korfbal zitten. 

In mijn dagelijks leven was ik tot voor kort Technisch Directeur bij Hepro Aluminium en Kunststof kozijnen, waar ik nu als Technisch Sales Manager Nederland werk bij Deceuninck Decalu Solutions werk.

Sinds enige jaren bekroop mij het gevoel dat de betrokkenheid bij de club steeds minder werd vanuit de leden wat mij ertoe heeft bewogen om mijzelf hiervoor meer in te spannen. Een goed voorbeeld begint bij jezelf, en doet (hopelijk) volgen. Want samen maken wij de club Sparta Zwolle!