Roerige tijden voor Sparta Zwolle

Het zijn roerige dagen geweest voor het bestuur en daar willen we jullie als leden over informeren.

Deze week zou de evaluatie plaats vinden met hoofdtrainer Wilco van den Bos over de afgelopen periode. Nog voordat we in een gesprek zijn geraakt, heeft Wilco te kennen gegeven niet langer als hoofdtrainer bij ons actief te willen zijn. Onderstaand bericht is daarbij aan de media verstrekt.

Korfbaltrainer Wilco van den Bos en Sparta Zwolle gaan per direct uit elkaar

Korfbaltrainer Wilco van den Bos heeft besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer bij Sparta Zwolle. Dat heeft hij deze week kenbaar gemaakt aan de Zwolse korfbalclub. Van den Bos geeft aan dat de ambitieuze plannen, waarin Van den Bos en Sparta elkaar hadden gevonden bij het tekenen van het contract, in de praktijk helaas nog niet gerealiseerd kunnen worden door de club. Van den Bos: “Sparta heeft heel erg haar best gedaan om de uitdagende ambities waar te maken, maar die zijn op dit moment gewoon een brug te ver. Daarom verwijt ik ook helemaal niemand iets.”

Voorzitter Peter van Gulik over het besluit van Van den Bos: “Het is voor beide partijen goed om uit elkaar te gaan. Er is geen klik ontstaan tussen de selectie en Wilco. Dat is een zeer belangrijke voorwaarde voor het samen in een traject stappen. Dat is jammer, maar we moeten gewoon verder.”

De afgelopen weken waarin Van den Bos als bondcoach van Duitsland tijdens EK korfbal veel afwezig was, hebben Remkes Pullen, Christian Lucas en Remco Jacobs de honneurs van het trainen en coachen van de selectie van Sparta Zwolle gezamenlijk op zich genomen. Van Gulik: “Met hen gaan we eerst in gesprek over het vervolg. Ik vertrouw erop dat zij op korte termijn de ploeg kunnen klaar stomen voor de zaalcompetitie die 20 november van start gaat.”

Naast Van den Bos stopt ook bestuurslid Korfbalzaken Ron Raterman met zijn rol. Dit staat los van elkaar. Ron heeft in het bestuur te kennen gegeven dat hij vindt dat hij onvoldoende kan toevoegen en daarmee zijn inzet niet van toegevoegde waarde vindt.

Het bestuur vindt dit jammer, maar respecteert uiteraard zijn keuze. Tijdelijk zal voorzitter Peter van Gulik de honneurs waarnemen en met de leden van de TZ overleggen hoe we zijn vertrek gaan oplossen.

Als bestuur hebben we nadrukkelijk uitgesproken dat de visie en de doelen van onze club hetzelfde blijven. We willen korfbal aanbieden voor iedereen van jong tot oud en van topkorfballer tot breedtesporter. Daarbij willen we dat onze selectie op top-overgangsklasse niveau presteert, met af en toe een uitstapje naar de hoofdklasse. Dit alles gestoeld op een goede jeugdopleiding.

Dit hebben we tijdens de ALV ook bevestigd. We willen in kleine stapjes vooruit en de club zo goed mogelijk organiseren. En zoals iedere vrijwilligersorganisatie, ook Sparta kan alleen maar iets bieden als er voldoende inzet en vrijwilligers beschikbaar zijn voor Sparta, vele handen maken licht werk! Mochten jullie hierover vragen hebben, dan horen we dat graag. Spreek ons aan, denk mee en vooral doe mee!

Namens het bestuur,

Peter van Gulik