Puntendelingen op voorlopig laatste speeldag

Het was een moeizame trainingsweek voor 1… Het was duidelijk dat er deze week meer op het spel stond dan tegen HKC, maar een slechte generale belooft soms ook een goede première. Helaas kwam op vrijdagavond dan ook nog het nieuws dat korfballen de komende weken bijna onmogelijk wordt gemaakt. Maar gelukkig was er deze week ook goed nieuws! We zijn allemaal heel blij dat Barbara Toebast de trainingsstaf komt versterken en het coachen van 2 op zich neemt.

Onder de leiding van Barbara en Leon begon ook het 2e aan de competitie. Na een moeizame start dacht Loïs voor 3 verschil met rust te zorgen, maar een knappe buzzerbeater betekende een ruststand van 7-9. Bijna de hele wedstrijd werd de voorsprong vastgehouden, maar met nog minder dan 2 minuten te gaan kwam Mid-Fryslan zelfs op voorsprong. Waarna Loïs snel de gelijkmaker maakte en er in de resterende minuut niet meer gescoord werd.

Om half 8 was het onze beurt en waar we vorige week goed startten, lukte dat nu niet omdat met name het eerste aanvalsvak niet goed uit de verf kwam. Mid-Fryslan kwam met 2-0 voor en tot 8 minuten voor de rust bleef dit de marge. Hier maakten ze een verschil van vier en wisselde Remkes Matthijs het veld in. Matthijs bewees al snel zijn waarde en scoorde, waarna we uiteindelijk met 12-9 de rust in gingen. In het begin van de tweede helft kwamen we zelfs 14-9 met achter te staan. Waarna we onszelf weer herpakten en de inmiddels ingewisseld Ruben met twee goals weer voor een gelijke stand zorgde 15-15. Matthijs bezorgde ons zelfs de voorsprong met 16-17, maar moest helaas kort daarna het veld verlaten met een enkelblessure. Rick kwam voor hem in het veld en toen braken de spannende laatste 5 minuten aan 21-19. Waar Ruben eerste een stip versierde en maakte en Mid-Fryslan daarna met 2 goals het verschil op 3 bracht. Met nog anderhalve minuut te gaan maakte Dion een weergaloze actie van Kaj af. Waarna ook Rick zijn invalbeurt beloonde met een goal 23-22. Nadat de 24e goal aan Friese zijde was gevallen liet onze kleine grote man nog maar eens zien hoe weergaloos die actie was met een exacte kopie van het doelpunt van even daarvoor. Met nog 10 seconden te gaan schoot Kaj zelfs de gelijkmaker binnen! Een geweldig gewonnen punt met dank aan een aanvallend sterke tweede helft en uitstekende invalbeurten. 

Een punt als deze smaakt natuurlijk naar meer, helaas weten we nu niet hoe de competitie verder gaat verlopen… Aankomende dinsdag maakt het KNKV bekend of de hoofdklasse misschien toch wel doorgang vindt, nog even afwachten dus.

In ieder geval bedankt voor jullie (online) steun en hopelijk tot snel! 

Jesper