Nieuwe corona maatregelen

Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist, dit in combinatie met een ID-kaart.

Let op: mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, denk hierbij aan trainers, coaches (uit en thuis), scheidsrechters, onderhoudsprofessionals, alle noodzakelijke andere vrijwilligers, zijn van deze verplichting uitgezonderd. Ook voor ouders/begeleiders van sporters met een beperking geldt dat zij geen CTB hoeven te laten zien. Dit geldt niet voor rij-ouders. Voor hen is het CTB wel verplicht.

Praktische invulling

Om uitvoering te geven aan de maatregelen werkt Sparta Zwolle samen met de beheerders van Victorium. Bij de ingang van de accommodatie zal om het CBT worden gevraagd. Ben je eerst aanwezig als trainer en ga je daarna zelf sporten dan dien je direct bij binnenkomst je CTB te laten zien.

Op woensdag wordt er gesport door de E en F jeugd in het bewegingshuis. Hier voeren we het beleid dat ouders hun kind tot aan de deur brengen, de trainers zorgen ervoor dat de kinderen naar de kleedkamer en zaal gaan.

Wij zijn nog in afstemming met Victorium om de uitvoering vorm te geven. Feit is wel dat we iedereen hard nodig hebben. We hopen dat we op veel mensen een beroep kunnen doen en zo kunnen blijven korfballen.

Namens het Coronapreventieteam

Erica Nederveen
06-12616280