Marijke bedankt!

Afgelopen bestuursvergadering heeft Marijke afscheid genomen als bestuurslid. Heel erg jammer, maar heel begrijpelijk en we hebben haar bedankt voor haar bijdrage in de afgelopen seizoenen. We wensen haar alle geluk toe in Groningen en hopen dat ze de korfbalsport blijft beoefenen en dat we haar nog eens op de velden in Zwolle mogen begroeten!

De taken van Marijke worden behartigt door de onderliggende commissies. PR/ redactie wordt vertegenwoordigd door Dewi en de sponsorcommissie door Jorn. Het aandachtsgebied website en nieuwsbrief bij Twan, Mathias en Rowie en alles rondom livestream bij Jan-Willem. 

bericht van Marijke:

Beste Spartanen,

Afgelopen week heb ik helaas een punt gezet achter mijn bestuurstaken voor Sparta Zwolle. Voor degenen die het nog niet weten: mijn vriend en ik hebben besloten toch weer terug te gaan naar het hoge Noorden en gaan vanaf maart verhuizen naar Groningen. We willen toch liever wat dichter bij onze familie en vrienden wonen. Ik heb er heel veel zin in, maar moet eerlijk bekennen dat ik er ook wel wat tegenop kijk om Zwolle en Sparta achter me te laten.

Toen wij in 2017 in Zwolle kwamen wonen, wilde ik graag blijven korfballen. Ik koos voor Sparta, mede omdat mijn oud-clubgenootjes van de Parabool in Groningen dit aanraadden. Dat was een ontzettend goede keus! Ik ging spelen in Sparta 4 en hoewel het team qua samenstelling wel wat wisselingen heeft gehad, is het voor mij altijd het gezelligste team van Sparta gebleven. Ik rolde al vrij snel in het verenigingsleven en werd actief: eerst bij de S-Side, waar ik allerlei leuke activiteiten heb georganiseerd; daarna bij de redactie, waar ik me bezig hield met de social media posts en het schrijven van stukjes voor de nieuwsbrief; en later ben ik nog door bestuur gevraagd om in een werkgroepje samen te kijken hoe de TZ organisatie opgebouwd kon worden. Vanuit dit voorstel zijn bijvoorbeeld de coördinatoren functies ontstaan, waardoor we nu TZ vertegenwoordiging hebben op alle niveaus.

Mijn enthousiasme, mijn organisatieskills en mijn neiging om me met van alles te bemoeien maakten dat ik ja heb gezegd toen Peter mij gevraagd heeft om plaats te nemen in het bestuur van de club. Of, zoals ik het zelf altijd probeer te verwoorden: ‘Het is makkelijk om commentaar te hebben, maar dan moet je ook bijdragen aan de oplossing!’ En dus werd ik verantwoordelijk voor Sponsoring en PR. Onder PR valt de redactie, social media, nieuwsbrief, website; eigenlijk alle communicatie, zowel intern als extern. Daarnaast hield ik me bezig met sponsoring: het werven van, contacten onderhouden met en zichtbaar maken van sponsoren. Gelukkig hebben Jorn (voorzitter Sponsorcommissie) en Dewi (voorzitter Redactie) samen met hun commissies de boel goed voor elkaar. Mede door het harde werk van Matthias (onze webmaster), samen met Twan en Rowie, zijn er ook grote stappen gemaakt in de website: vanaf 8 januari komt de nieuwe Sparta website online. En dan zijn er nog veel meer leuke dingen gaande: zo zijn we bezig een groep ‘huisfotografen’ op te zetten, hebben we een livestream team en worden er persberichten uitgebracht vanuit PR (die je dus in media terug kunt lezen!).

Ik heb een heerlijke tijd gehad bij Sparta en heb me volle bak voor de club ingezet. Ik vind het dan ook ontzettend jammer om mijn functie neer te moeten leggen, juist nu de club vrijwilligers goed kan gebruiken. Er zijn ontzettend veel leuke taken te doen bij Sparta, waar ik een deel van heb mogen doen, maar momenteel worden die vooral opgepakt door een relatief kleine groep mensen. Super fijn, zo’n harde kern, maar daardoor hebben zij het wel (te) druk. Ik wil daarom heel graag een oproep doen dat alle leden en/of ouders hun steentje bijdragen, hoe klein dan ook. Alle hulp is welkom!

Heel erg bedankt voor de heerlijke tijd bij deze geweldige club en wie weet zie ik jullie weer op het korfbalveld! Per 1 maart krijgen wij de sleutel van het nieuwe huis, dus tot dan komen jullie me nog gewoon tegen en blijf ik achter de schermen ook nog zeker actief.

Groeten, Marijke van der Bijl