Jan Bijkerk nieuwe hoofdtrainer Sparta Zwolle

Korfbaltrainer Jan Bijkerk is de nieuwe hoofdtrainer van hoofdklasser Sparta Zwolle. Komend seizoen is de oefenmeester uit Zuidwolde de opvolger van het interim duo Remkes Pullen en Remco Jacobs. Bijkerk heeft een succesvolle periode als trainer van ZKC ’19 achter de rug. Hij klom, in een hechte samenwerking met de andere stafleden, met het team van de 2e klasse naar de overgangsklasse.


Peter van Gulik, tijdelijk verantwoordelijk voor technische zaken rondom de selectie: “Na een rommelig verlopen seizoen hebben we gezocht naar een trainer die aansluit bij de vraag vanuit de selectie en werkt vanuit het wij-gevoel. In de gesprekken kwam hij sterk over en wist hij snel aansluiting te vinden bij de spelersgroep.”


Jan Bijkerk zelf kijkt met plezier vooruit op zijn aanstaand trainerschap in Zwolle: “ik ben benieuwd wat ik kan bereiken met Sparta Zwolle, de club en de selectie komt goed op me over en ik denk dat we weer kunnen bouwen aan een team.” Bijkerk was meer dan 3 seizoenen actief bij ZKC’19: “ik heb een geweldige tijd gehad en ik denk dat het voor de groep goed is dat er een nieuw gezicht voor de groep komt te staan met andere ideeën en trainingen.”


Sparta moet eerst de 2e helft van de veldcompetitie afwerken waar de club nog lang niet zeker is van handhaving. Aan het huidige interim duo de ondankbare taak om boven de rode streep te eindigen. Van Gulik hierover: “Remkes en Remco hebben het stokje overgenomen en als club zijn we ze daar dankbaar voor. Zij hadden geen makkelijke taak, direct na hun start lag de competitie stil door Corona en op het moment dat het team de draai weer te pakken had was het verkorte seizoen al voorbij. Op het veld krijgen ze en het team de gelegenheid om het seizoen weer glans te geven.”