Fanatieke aanhang helpt Sparta niet aan punten

Lekker voor het ritme is het niet, van 3 wedstrijden in één week naar 3 weken geen wedstrijd. Dan is het fijn dat er mooi thuisprogramma op de planning staat om de zaal goed warm te draaien. Helaas vielen er veel wedstrijden uit en was het na het gelijke spel van S4 stil in de zaal. Ons 2e team had gehoopt een goede stap richting de koppositie te zetten, maar ook die wedstrijd ging helaas niet door. Ondanks het lege voorprogramma was de zaal om 20:00 toch goed gevuld met een ontzettend fanatieke aanhang. De sfeer zat er goed in en het was leuk om weer met het team van de week te mogen oplopen voor eigen publiek.

De wedstrijd werd in gang gezet en Barbara zette ons op een 1-0 voorsprong. Hierna maakte GKV snel de 1-1 en Esther zette na de vakwissel haar eerste schot gelijk om in een goal. De gehele eerste helft gingen we goed mee en hadden onszelf hier misschien wel meer moeten belonen. De verdedigende druk zat er goed op, maar foutjes zorgden ervoor dat we het initiatief uit handen gaven. Onder aanvoering van de Harde Kern Sparta knokten we toch terug naar een 8-8 ruststand. In het begin van de 2e helft zette GKV het vizier op scherp en liep uit naar 9-13. Op dit moment kwam Rick in het veld voor Matthijs en werd de spanning weer teruggebracht met goals van Rick en Esther, 11-13. Helaas konden we vanaf dit punt niet doorzetten en werd het verschil tussen beide teams duidelijk. Als een speler van GKV net niet genoeg druk kreeg was het direct een goal en wij verzilverden deze kansen niet. Bij elkaar opgeteld was de eindstand 13-19. Eens temeer werd duidelijk dat onze doelpuntenproductie echt opgeschroefd moet worden willen we wat kunnen betekenen, maar de energie die we als team geleverd hebben is wel iets wat mee moet naar volgende wedstrijden.

Om te beginnen volgende week thuis om 19:10 in het Victorium tegen Tempo met daarvoor om 17:15 een hele belangrijke wedstrijd voor het 2e tegen Drachten. Complimenten voor iedereen die afgelopen zaterdag aanwezig was en een bijdrage heeft geleverd aan de geweldige ambiance. We rekenen komende zaterdag weer op jullie fantastische steun! Wij Sparta Zwolle!

Jesper