De kop is er af!

Voor de tweede keer dit seizoen zijn we gestart met de zaalcompetitie. Ditmaal mochten we naar Alphen aan den Rijn om aan te treden tegen Tempo. De laatste degradant uit de korfballeague, een ploeg met veel ervaring op dit niveau dus. Helaas moesten wij onze opstelling op 2 plekken wijzigen door coronagevallen, waardoor Jos en Jildau hun opwachting maakten in de basis. Terwijl op de livestream een monsterscore voor Tempo werd aangekondigd, begonnen wij de wedstrijd goed met een snelle goal van Rowie. Het eerste kwartier bleven we goed bij, waarna Tempo het eerste verschil van 4 maakte.
Bij rust was het 12-6 en was de conclusie dat we prima aan het verdedigen waren maar te moeilijk tot uitgespeelde kansen en goals kwamen. Voor de tweede helft was dan ook het doel om verdedigend zo door te gaan en aanvallend met meer rust te spelen. Als we dan even scorebordjournalistiek toepassen zien we dat we 2 goals minder tegen krijgen en 2 goals meer maken dan in de 1e helft. In die zin missie redelijk geslaagd, maar helaas lukte het ons pas om in de laatste 5 minuten makkelijker tot scoren te komen. Inmiddels waren Thomas en Dewi ingevallen en deed Thomas nog even voor dat je maar 1 kans nodig hebt om te scoren.
Al met al een wedstrijd waar we verder vanuit kunnen en moeten groeien. Om te beginnen dinsdag tegen Mid-Fryslân in het Victorium. Bij deze wil ik iedereen oproepen om dinsdagavond 20:30 naar het Victorium te komen! Wij kunnen jullie steun goed gebruiken in deze belangrijke pot. Het 2e speelt voor ons vlaggenschip om 18:45, komt dat ook zien! Ook hier is de steun ontzettend gewenst na het verlies tegen Drachten. Het is de ultieme gelegenheid om de keeltjes warm te maken voor de wedstrijd van het eerste!
Hopelijk is dit één van de laatste keren dat jullie bedankt worden voor de massale steun via de livestream. Het is toch echt leuker om dat na de wedstrijd in de zaal of kantine te doen. Bij deze nogmaals de oproep om dinsdag massaal naar het Victorium te komen, schrijf je in via de link!

AAN ALLE OUDERS: kinderen onder de 18 kunnen ongelimiteerd komen supporten! Wat zou het mooi zijn als alle jeugdleden aanwezig zijn op de avond waarop ze eigenlijk zouden trainen!

Jesper

Ps. Ik wil jullie ook gelijk oproepen om te komen supporten in Gorinchem aanstaande zaterdag, daar spelen wij om 19:55 tegen GKV.