Check Coronatoegangsbewijs tijdens wedstrijden en trainingsavonden

Victorium heeft ons laten weten dat zij de check op het Coronatoegangsbewijs (CTB) als verantwoordelijkheid bij de gebruikers van het sportcomplex leggen. Dat betekent dat wij zelf het Coronatoegangsbewijs controleren van de sporters en het publiek. Daarom hebben wij, naast de zaalwacht, ouders en leden nodig die bij de ingang naar de tribune / kleedkamers de spelers en het publiek ontvangen en het Coronatoegangsbewijs checken.

Wedstrijden jeugdteams
Op wedstrijddagen van de jeugdteams is één ouder nodig die een uur voor aanvang van de thuiswedstrijd aanwezig is om het CTB te checken van publiek en sporters ouder dan 18 jaar.

Wedstrijden senioren
Uitgangspunt is dat de seniorenteams die een thuiswedstrijd spelen de CTB check doen het uur voorafgaand aan het tijdstip aanwezigheid van het team (voorbeeld: wedstrijd om 15.30 uur – aanwezig 14.30 uur à CTB check van 13.30 – 14.30).

Per wedstrijddag zullen we een rooster maken wanneer welk team aan de beurt is en dit delen via de appgroepen. Net zoals bij de zaalwacht vragen wij de teamouder / aanvoerder van het team de bezetting te coördineren.

Wedstrijden selectie
De check op het CTB wordt gecombineerd met het ontvangen van sporters en publiek, hiervoor zullen we vrijwilligers vragen.

Thuiswedstrijden midweek
Op wedstrijddagen van de midweek is het verzoek aan de aanvoerders van het team om de check op het Coronatoegangsbewijs te doen bij de spelers van je team en bij de tegenstander.

Trainingsavonden senioren
Op trainingsavond is het verzoek aan de aanvoerders van het team om de check op het Coronatoegangsbewijs te doen bij de andere spelers van je team.

Vrijwilligers die functioneel aanwezig zijn, denk hierbij aan trainers, coaches, verzorgers hoeven hun Coronatoegangsbewijs niet te laten zien.

Hoe werkt het scannen?

  • Download de Corona scanner op je telefoon
  • Tik op de knop ‘Start scannen’ in de CoronaCheck Scanner-app.
  • Vraag naar de QR-code in de CoronaCheck-app of op papier  
  • Scan de QR-code met de camera van je telefoon.
  • Controleer de gegevens die je ziet met het getoonde identiteitsbewijs

Groen scherm? Akkoord

Rood scherm?

Zonder groen scherm mag de sporter/bezoeker niettoegelaten worden.

We rekenen op jullie medewerking aan de uitvoering zodat we met zijn allen kunnen blijven sporten.

Heb je vragen, laat het weten.

Erica Nederveen
Coronacoordinator
06-12616280