Welkom in Victorium!

9 maart 2024, Sparta 1  – ODIK 1 en Sparta 2 – SCO 2

Voor alweer de laatste keer dit seizoen van harte welkom in sporthal Victorium, waar Sparta 1 en 2 hun op een-na-laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie zullen gaan spelen.

Sparta 2 speelt tegen SCO 2, waarmee het op dit moment de 7e plaats deelt. Beide ploegen zullen degraderen, vandaag gaat het er om wie dit doet als 7e en wie als 8e. Zowel Sparta als SCO heeft 3 punten en in een erg leuke wedstrijd tussen beide teams in Wolvega werd het in december 18-18. Op voorhand gelijke kansen zou je dus zeggen en ons tweede team zal er op gebrand zijn om de laatste thuiswedstrijd nog een keer vol voor een goed resultaat te gaan.

Sparta 1 ontvangt ODIK uit Barneveld. Waar Sparta volop verwikkeld is in de strijd om degradatie en dit uit zal moeten vechten met Ritola en Heerenveen, is voor de Barnevelders het doek na 12 verloren wedstrijden op rij al gevallen. In  december werd het in Barneveld 14-21 voor Sparta, maar dit is geen enkele garantie voor een gemakkelijke wedstrijd vandaag. ODIK strijdt iedere week opnieuw en heeft het al meerdere tegenstanders knap lastig gemaakt. Sparta zal dan ook echt een goed niveau moeten halen wil het deze wedstrijd in winst kunnen omzetten.

Vorige week behaalde Sparta in een kolkend Victorium een enorm knap resultaat tegen koploper AVO, dat daarmee het kampioensfeest voor tenminste een week uitgesteld zag. Gezien het programma van de diverse teams kan het in deze knotsgekke maar ook sterke overgangsklasse nog alle kanten op. AVO kan met twee pittige laatste wedstrijden het kampioenschap nog verspelen, Sparta zal “simpelweg” de laatste twee wedstrijden moeten winnen en zal zich, mocht dat lukken, naar alle waarschijnlijkheid handhaven. Deze missie begint dus vandaag en we hopen op dezelfde geweldige steun van onze toeschouwers als vorige week tegen AVO.  

We zijn jullie allemaal super dankbaar voor de support en rekenen zowel vandaag als volgende week in Drachten heel graag nog tweemaal op jullie!!!

Namens de gehele Sparta selectie en staf,

Jan Bijkerk
Hoofdtrainer Sparta Zwolle         

Sparta Zwolle

Dames

3. Jildau de Jong
12. Lois van Pijkeren
13. Mara van Gulik
14. Deanne de Lange
15. Danique Ros
21. Minke de Vries
24. Lisa Jansen
31. Lotte ten Broeke
32. Myrthe Heres
33. Lida van Oosterhout
42. Barbara Pruik

Heren

6. Kaj Raterman
8. Matthias van Pijkeren
9. Twan Koster
10. Koen van Oosterhout
16. Jesper Walinga
17. Rick den Otter
19. Daniel ten Broeke
20. Maciej Kolodziejski
28. Frank Elgersma
37. Jeroen Hukema
49. Jasper Bos

Hoofdtrainer: 
Assistent-coach:
Assistent-coach:
Teammanager:
Verzorging: 

Jan Bijkerk
Henk-Jan van de Wetering
Luca Emmer
Linda Elgersma
Jeanette Santing

ODIK

Dames

5. Sandra van Winkoop
6. Joyce van den Hoogen
16. Rosilde van Manen
18. Esther de Vries
20. Liesbeth Bouter
23. Sarah Lam

Heren

1. Gijs-Jan Snoei
3. Pieter Kamphorst
9. Jasper Twilt
11. Bart Evers
14. Maarten Snoei
25. Michael Bijleveld

Hoofdtrainer:
Begeleider:

 

Ruud van der Hoef
Bianca van den Brink

Team van de week

Sparta Zwolle F2

Ise
Tess
Jaīr
Job
Egbert
Joas

D4

Matthias
Harm
Ruben
Nolan
Thomas
Yannick
Lynn
Leah
Melina
Faye
Eva