Welkom in Victorium!

3 februari 2024, Sparta  – Ritola

Goedemiddag en voor de tweede achtereenvolgende week van harte welkom in sporthal Victorium in Zwolle. Vandaag staan voor Sparta 1 & 2 de wedstrijden tegen Ritola uit Zuidlaren op het programma.

De beide Sparta ploegen staan er in de competitie niet goed voor. Voor Sparta 2 is de situatie wat betreft handhaving niet heel realistisch te noemen. Mocht er vanmiddag gewonnen worden van Ritola dan grijpt het team weliswaar een strohalm, maar dan zal het in de laatste 4 wedstrijden alsnog een gat van 4 punten met datzelfde Ritola moeten dichten. Degradatie is een reëel en als we eerlijk zijn niet geheel onverwacht scenario. Desalniettemin zal Sparta 2, dat vorige week verrassend goed begon tegen Heerenveen 2 maar dat uiteindelijk geen hele wedstrijd kon volhouden, er alles aan doen om vandaag voor een overwinning te gaan.

Waar ik voor Sparta 1 vorige week van een “do or die” wedstrijd sprak, kan ik dat moeilijk deze week letterlijk herhalen. Laat ik het dan nu maar een “alles of niets” wedstrijd noemen….
Immers, de ploeg uit Zuidlaren staat 2 punten boven Sparta op de veilige plek net boven de degradatiestreep. In de wetenschap dat beide ploegen in de laatste 4 wedstrijden nog tegen precies dezelfde tegenstanders gaan spelen, te weten de complete top3 plus de nummer laatst, is het belang voor Sparta om dit gaatje vandaag te dichten geschetst. Voeg daarbij het gegeven dat de uitwedstrijd in november eindigde in een 18-20 winst voor Sparta en het is duidelijk dat we bij een overwinning vandaag op onderling resultaat boven de ploeg uit Zuidlaren komen te staan en dus hele belangrijke zaken zouden doen.   

Vorige week vroeg ik hier om de steun van onze Zwolse supporters. Die hebben we in de wedstrijd tegen Heerenveen zeker gehad en gevoeld! Helaas hebben we dit niet kunnen omzetten in een resultaat, Sparta creëerde meer dan voldoende kansen maar de afwerking liet sterk te wensen over. 

Vandaag is het doel dus duidelijk : effectief korfbal dat resulteert in kansen en dan vervolgens die kansen er ook daadwerkelijk in gooien en zo de situatie op de ranglijst omdraaien!

Namens de Sparta selectie

Jan Bijkerk
Hoofdtrainer Sparta Zwolle         

Sparta Zwolle

Dames

3. Jildau de Jong
12. Lois van Pijkeren
13. Mara van Gulik
14. Deanne de Lange
15. Danique Ros
21. Minke de Vries
24. Lisa Jansen
31. Lotte ten Broeke
32. Myrthe Heres
33. Lida van Oosterhout
42. Barbara Pruik

Heren

6. Kaj Raterman
8. Matthias van Pijkeren
9. Twan Koster
10. Koen van Oosterhout
16. Jesper Walinga
17. Rick den Otter
19. Daniel ten Broeke
20. Maciej Kolodziejski
28. Frank Elgersma
49. Jasper Bos

Hoofdtrainer: 
Assistent-coach:
Assistent-coach:
Teammanager:
Verzorging: 

Jan Bijkerk
Henk-Jan van de Wetering
Luca Emmer
Linda Elgersma
Jeanette Santing

Ritola

Dames

1. Britt Terpstra
2. Mandy Terpstra
3. Saskia Gubler
4. Tessa Doedens
6. Julia Wolthuizen
13. Eline Haan
14. Marjan van Dijk
15. Manon Voerknecht
16. Lisa Huizinga
17. Rosalie van Schoonhoven
18. Manon Pater

Heren

7. Hylke van Gorkum
8. Melvin Spoelder
9. Roland Jansen
10. Stan Terpstra
11. Martijn Bruin
12. Folkert Bergsma
20. Fabian Kuipers
21. Roy Terpstra
22. Sven van Erp

Coach 1:
Coach 2:
Teammanager: 

André van Moock
Mark Vedder
Janet Terpstra

Team van de week

Sparta Zwolle E4

Elske
Isabelle
Suri
Jens
Benjamin
Vigo

E6

Jens
Joah
Seth
Emma
Elin