WELKOM IN VICTORIUM!

Zo begin je aan een zaalseizoen en zo zit je alweer in maart en nadert het zaalseizoen de ontknoping………Welkom in Victorium Zwolle, waar de Sparta selectie vandaag de strijd zal aangaan met Heerenveen 3 en Wageningen 1.

Voor Sparta 1 zijn de weken van de waarheid aangebroken. Er zal gestreden moeten worden voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse. Na het zeer ongelukkige verlies in de thuiswedstrijd tegen KVS werd drie weken geleden onnodig verloren van AVO. Uit de laatste 4 wedstrijden zullen simpelweg 4 punten behaald moeten worden.
Vandaag is daartoe de eerste kans tegen Wageningen. De Wageningers zijn de nummer 2 van de ranglijst, hoeven zich uiteraard geen zorgen te maken over degradatie maar lijken ook op te grote afstand te staan van de tot nu toe onbetwiste koploper Mid Fryslan. Maar natuurlijk zijn wij best bereid om het op een akkoordje te gooien : als Wageningen vandaag de punten in Zwolle laat, gaan wij in de laatste wedstrijd ons best doen om 2 punten af te pakken in Grou……..:-)
In de uitwedstrijd in Wageningen slaagde Sparta er overigens in het de tegenstander erg moeilijk te maken. In de slotfase van de wedstrijd betekende een one hander vanaf de middenlijn feitelijk de beslissende factor waardoor er geen punt mee terug naar Zwolle werd genomen.

Ook voor Sparta 2 is het vandaag een “do or die” wedstrijd. Tot nu toe werden twee wedstrijden gewonnen, waarvan eentje uitgerekend tegen de tegenstander van vandaag! Volop kans dus, en deze zal gepakt moeten worden om in de race te blijven om in de overgangsklasse te blijven. Bij winst gaat Sparta aanhaken bij zo’n beetje alle teams die boven hen staan want het verschil tussen de nummer 2 en de nummer laatst is slechts 4 punten.

Vanuit de – bizar volle – ziekenboeg is het goede nieuws dat Jos, Barbara en Kaj weer aansluiten, dat Esther er sinds enkele weken weer bij is en dat ook Marscha weer fit is. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, niettemin missen we naast Luca en Rowie inmiddels ook Iris en Lisa Jansen.

Wij wensen u vandaag twee hele mooie wedstrijden toe

Groeten van de Sparta selectie

BonoTraffics is een verkeerskundig adviesbureau. Samen met hun opdrachtgevers werken ze aan een mooie, veilige en sociale openbare ruimte in Nederland. Bel BonoTraffics voor een verkeersontwerp, participatietraject, verkeersonderzoeken, beleidsadviezen of de openbaar vervoer-analysetool OVIT. Ook detacheren ze allround verkeerskundigen en bieden verkeerskundige cursussen aan vanuit de BonoAcademy.

www.bonotraffics.nl

SPARTA ZWOLLE

Dames

1. Marscha van der Hoop
2. Marit Strating
3. Jildau de Jong
4. Rowie Soldaat
5. Meike van Rijn
11. Iris de Jong
14. Deanne de Lange
23. Marloes Hukema
24. Lisa Jansen
32. Myrthe Heres
34. Esther Hamberg
42. Barbara Pruik

Heren

6. Kaj Raterman
8. Jeroen Hukema
9. Twan Koster
16. Jesper Walinga
17. Rick den Otter
18. Thomas van der Schaaf
20. Jos Ketelaar
29. Matthias van Pijkeren
46. Dion Westening
47. Luca Emmer
48. Timon van Pijkeren

Hoofdtrainer: 
Assistent-coach:
Assistent-coach:
Teammanager:
Verzorging: 

Jan Bijkerk
Karin Jacobs
Remko van Dijk
Linda Elgersma
Jeanette Santing

KV WAGENINGEN

 

Dames

10. Iris Ilekhomon
13. Maxime Schoorl
15. Isa van Bergen
18. Iris Osté
20. Gaby van den Born
26. Klae Dekens
31. Kim Jansen
32. Rinske van Haarlem
36. Lisanne van den Brink

 

Heren

2. Joost van Milligen
3. Hidde Westerhuis
4. Pim Steenbergen
9. Jelle Terwisga
12. Tim Dekker
22. Ruben van Bekkum
28. Chris den Hartog
30. Wouter ter Maten
34. Deen de Jong
35. Ernstjan de Vries

Trainer-coach 1: Johan van Haut
Assistent-coach 1: Richard Hietveld
Teammanager : Rianne van Dee
Trainer-coach 2: Andre van de Haar
Statistieken: Eddy Dekker

TEAM VAN DE WEEK

D2