There’s only one Henri Kikkert

Het laatste wedstrijdverslag is alweer een poosje geleden, maar na de wedstrijd van afgelopen zaterdag is het weer tijd. Allereerst gaan we even een maand terug in de tijd. Voor de 1e veldwedstrijd na de zaal reisden we af naar Putten, in een hele matige wedstrijd lieten we daar 2 hele belangrijke punten liggen, 15-14. Daar kwam bij dat onze concurrenten allemaal wonnen en zo stonden we ineens onderaan. Geen paniek, maar we moeten nu echt gaan laten zien wat we kunnen. De druk op de wedstrijden tegen OWK en Drachten werd groter en groter. Gelukkig lieten we vorige week tegen OWK zien dat we een moeizame wedstrijd ook over de streep kunnen trekken. De eerste overwinning voor Sparta 1 in een half jaar, 16-13.

Zaterdag 21 mei, met de voltallige selectie naar Drachten. Voor beide teams liggen er belangrijke punten klaar in de strijd tegen degradatie. Helaas lukte het ons 2e niet om de punten binnen te slepen, nadat ze de gehele wedstrijd op het elastiek hebben gezeten. Maar bij een overwinning komende zaterdag en verlies van de Meeuwen is degradatie afgewend. We kunnen jullie support heel goed gebruiken!

Om 15:30 was het tijd voor ons vlaggenschip, een wedstrijd waar voor beide teams alleen winst telde. Drachten scoorde snel waarna Matthijs met zijn eerste poging de 1-1 op het bord zette. Hierna volgde een fase waarin we volledig overrompeld werden en fout op fout stapelden, 5-1. Remkes voelde zich genoodzaakt om een time-out te nemen, wat vooral resulteerde in beter verdedigen. Aanvallend lukt de 1e helft niks, zelfs strafworpen waren niet aan ons besteed. Met rust staat het dan ook 10-4 en punten lijken heel ver weg. Na rust vallen de eerste doelpunten weer redelijk snel, waarna de machine weer hapert. Naast de inmiddels ingevallen Marscha komen dan ook Henri en Rick het veld in. Ineens vallen de doelpunten makkelijker en komen we langzaam weer in de buurt van Drachten. Rick maakt een toverbal onder de korf en Henri steelt de show op alle fronten. Bij een stand van 13-12 in het voordeel van Drachten lijkt de korf aan beide kanten hermetisch afgesloten te zijn. Kort voor tijd krijgen we weer een strafworp en ook deze levert geen doelpunt op. Daarna pakken we rebound op rebound en schieten we wel 10x per aanval. Remkes en Remco besluiten op dat moment Kaj weer terug in het veld te brengen voor Matthijs. Met nog één minuut op de klok schiet hij ons op gelijke hoogte. Op dit moment denken wij het maximaal haalbare gehaald te hebben, nog even dichthouden en dan moeten we het maar met een puntje doen. Drachten besluit anders, zij schieten al heel snel waarna wij de rebound winnen en de bal voor de laatste keer het andere vak in gaat. De tijd tikt weg en ze nemen maar geen kans, de scheids kijkt meermaals op zijn horloge. Dan besluit Henri dat het genoeg is geweest en met zijn 3e poging maakt hij zijn 3e doelpunt en schiet ons naar de overwinning! Het moest uit de tenen komen, maar het is gelukt! Er is echt maar één Henri Kikkert en gelukkig speelt hij voor onze club. Wat is het dan ook ontzettend jammer dat hij besloten heeft te stoppen na dit seizoen… Pak allemaal je kans om hem nog 2x op ons eigen veld te zien schitteren!

Komende zaterdag 14:00 en 15:30 weer twee hele belangrijke thuiswedstrijden voor de selectie. Als alle uitslagen meezitten zijn beide teams na het weekend veilig. We zullen jullie steun hard nodig hebben, dus komt dat zien!

Jesper