Eerste punt in laatste competitiewedstrijd

De laatste wedstrijden van de competitie voor Sparta 1 een wedstrijd om de stijgende lijn nog verder door te trekken en voor het 2e zaak om de play-offs te halen. Voorafgaand sprak iedereen vol vertrouwen over de wedstrijd, want de marge die 2 had was toch te overzien. Mid-Fryslân 2 startte echter voortvarend en blufte Sparta op alle fronten af. Al gauw was duidelijk dat dit toch nog wel een hele spannende wedstrijd zou worden. Gelukkig krabbelde 2 toch weer een beetje op en dacht Matthias vlak voor rust met een buzzerbeater de schade weer iets te beperken. Echter had de scheids andere plannen en keurde de treffer helaas af. Na de rust leek het besef te komen dat er toch echt wat op het spel stond en na 10 minuten maakte Henri de aansluitingstreffer. De gelijkmaker was daarna niet aan Sparta besteed en Mid-Fryslân liep weer uit. Met nog anderhalve minuut te gaan werd het 23-18 en als het goed uitgespeeld werd zou Sparta weliswaar verliezen, maar wel de 2e plek behouden. Dit gebeurde niet en de bal ging zonder schot weer naar het aanvalsvak van Mid-Fryslân en 45 seconden voor tijd stond de pijnlijke 6 verschil toch op het bord. De korf werd ook door het andere vak niet meer gevonden en daardoor blijft Sparta 2 met lege handen achter en is het zaalseizoen voorbij.

Na deze domper was het dan tijd voor het vlaggenschip, een wedstrijd waar voor beide ploegen niks meer op het spel stond. Kwestie van heel blijven en een goed gevoel meenemen naar de play-offs. De gehele eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, maar in de laatste minuut was het verdedigingsvak al met het hoofd in de rust. Waardoor Mid-Fryslân de stand op 13-9 zette. Na rust zorgden Matthijs en Esther dat het verschil weer 2 werd, 13-11. In het andere vak had Kaj te horen gekregen dat je niet alleen maar van 10 meter hoeft te schieten, hij vatte de ‘positieve’ kritiek goed op en met 3 doorloopballen hield hij ons in de wedstrijd. Waarna hij toch ook nog even zijn eigen gelijk haalde en met 2 treffers van afstand de gelijkmaker op het bord zette 19-19. Diep in de 2e helft bezorgde Rowie ons na hele lange tijd weer een voorsprong. Deze werd helaas snel weggegeven maar daar was Kaj met nog een schitterende doorloopbal weer voor de gelijkmaker. Met nog één minuut te spelen kwam de bal weer in ons aanvalsvak, maar ondanks dat we bal in de ploeg hielden lukte het niet om in deze minuut een goal te maken. Eindstand 23-23. Het eerste punt!

Nu is het tijd voor play-offs, waar na een hele lange weg de tussenklasse wacht. Wij bekijken het wedstrijd voor wedstrijd met om te beginnen deze dinsdag, 29 maart, uit bij  KV Wageningen. Een weerzien met 2 oude bekenden. Om 20:30 begint deze wedstrijd in de zaal het Binnenveld te Wageningen. Komende zaterdag is de return in het Victorium, de tijd komt zo snel mogelijk! We hopen veel van jullie te zien in Wageningen, maar we verwachten iedereen te zien aanstaande zaterdag in onze eigen hal! Wij Sparta Zwolle!

Jesper