jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 26 Oct 2021
Herhaling uitnodiging algemene ledenvergadering
Rika Vogelzang

Algemene Ledenvergadering

Zoals eerder aangekondigd, vindt op woensdag 27 oktober de Algemene Ledenvergadering plaats, waarvoor bij deze iedereen is uitgenodigd. Ook ouders van jeugdleden en overige belangstellenden zijn van harte welkom.

Agenda en stukken
De agenda en bijbehorende stukken vind je in de nieuwsbrief.

Afmelden
Leden vanaf 15 jaar die niet aanwezig kunnen zijn, worden verzocht zich af te melden bij de secretaris (Rika Vogelzang) via mailadres: secretaris@spartazwolle.nl.

Vragen/opmerkingen n.a.v. de stukken en (tegen)kandidaten
Gelieve (tegen)kandidaten voor bestuursfuncties en vragen/opmerkingen n.a.v. de stukken uiterlijk 25 oktober (via bovenstaand mailadres) door te geven, zodat deze voorbereid kunnen worden.

Geen papier

De stukken worden niet meer op papier verstrekt tijdens de vergadering, maar getoond via de beamer. Degene die de  stukken tijdens de vergadering bij de hand wil hebben, wordt verzocht ze zelf (liefst digitaal) mee te nemen.
Ook het stemmen gebeurt niet meer op papier middels stembriefjes, maar via Mentimeter. Zorg dus dat je een opgeladen telefoon, ipad o.i.d. hebt waarmee je het internet op kunt.

Aanvangstijd
De vergadering start om 19:30 uur. Iedereen wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn. De inloop is vanaf 19:00; de koffie/thee staat voor je klaar.

Graag tot ziens op 27 oktober!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Sparta Zwolle


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/195]

Lofzang op de ledenvergadering
Gerdien Wijngaard

Oproep van een verenigingslid

 

Een vereniging is een bijzondere organisatie. Te vergelijken met een bedrijf, omdat je met zijn allen voor een gezamenlijk doel en binnen een gezamenlijke structuur werkt, maar ook heel anders dan een bedrijf. Waar in een bedrijf de besluitvorming top-down is (kort gezegd de directie of de baas besluit, de werknemers voeren uit), is in een vereniging de besluitvorming bottom-up. De leden besluiten, het bestuur voert uit. En natuurlijk sla ik het dan ook een beetje plat, een bestuur neemt de dagelijkse besluiten en het bestuur ontwikkelt visie en plannen en doet de voorstellen voor de besluiten. Maar in de kern is het waar. Als verenigingsleden bepaal je de richting en de kaders. 

 

Daarom is een ledenvergadering zo belangrijk. Dit is de bodem onder wat we met elkaar door het jaar heen ondernemen. Het lijkt wel eens saai en lang niet iedereen heeft er zin in, maar dit is het moment dat we met elkaar bepalen wat er echt belangrijk is, waar we het beschikbare geld aan uitgeven, wie we het toevertrouwen om onze vereniging op dagelijkse basis te besturen en binnen welke kaders we het bestuur die bevoegdheid geven. Dat is geen kleinigheid. 

 

Dus hierbij mijn oproep aan collega verenigingsleden en ouders van jeugdleden. Kom naar de ledenvergadering en als je niet kunt, machtig iemand om namens jou te stemmen. Lees de stukken kritisch. Stel vragen. Stel je vragen vooraf, zodat het bestuur zich kan voorbereiden, maar schroom ook tijdens de vergadering niet! Bedenk goed wat jij belangrijk vindt, welke kant jij op wilt, waar jij het geld en de energie van de vereniging aan uit wilt geven. En spreek je uit. 

 

Mijn oproep aan het bestuur is: Help ons om een goede jaarvergadering te kunnen houden. Zorg voor helderheid over de plannen die jullie aan ons willen voorstellen en helderheid over de financiën. Zorg ook dat de stukken die wij kunnen gebruiken voor onze voorbereiding, kloppen. Vertel ons duidelijk wat je wilt en wat je gedaan hebt, in concrete bewoordingen. Bedenk dat wij niet kunnen raden. Jullie hebben waarschijnlijk goed in je hoofd waar je heen wilt. Wij hebben alleen jullie verhaal en deze papieren. Zorg dat we niet tussen de regels door hoeven lezen. 

 

En dan wordt het leuk. Dan houden we elkaar scherp. Dan worden we met zijn allen slimmer, creatiever, sterker, dan elk individu apart. Dan wordt het besturen en draaiend houden van de vereniging ook een teamsport!

 

Met vriendelijke groet en tot woensdag!

Gerdien Wijngaard, verenigingslid


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/202]

Coronacheck in sportkantine.
Erica Nederveen

Nu de temperatuur buiten weer wat minder aangenaam wordt, is het fijn om in de sportkantine je drankje of eten te nuttigen. Dit mag, mits je jouw Corona QR-code kan laten zien (geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder).

Uitganspunt is: maak je gebruik van horeca in de kantine tijdens wedstrijden, trainingsavonden en andere activiteiten dan wordt gevraagd om je QR-code. Tijdens wedstrijden en trainingsavonden kun je deze laten scannen bij het barpersoneel. Na de check ontvang je, als je wilt, een stempel op je hand zodat je eenmalig hoeft te scannen.

Voor activiteiten zoals de JAV en feestavond van de S-side scannen we de barcode bij de deur.

Bij activiteiten zonder horeca (bijvoorbeeld een JAC-activiteit) is een Coronacheck niet nodig.

Ook het afhalen van eten en drinken is nog steeds mogelijk zonder Coronacheck. Het nuttigen hiervan vindt dan buiten plaats, op het terras of langs de lijn.

 

Namens het Coronapreventieteam

Erica Nederveen


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/199]

Oefenwedstrijden Senioren Zaal 2021-2022
Renate Hamstra

 

Zaterdag 6 november 2021

 

Uitwedstrijden:

17.05 uur Mid Fryslan 3 – Sparta 3

18.15 uur Mid Fryslan 2 – Sparta 2

19.45 uur Mid Fryslan 1 – Sparta 1

 

 

Zaterdag 13 november 2021

 

Thuiswedstrijden:

12.30 uur Sparta 5 – Regio 4 Victorium, Boerendansedijk 47 Zwolle

14.00 uur Sparta 2 – Fiks 2 Victorium

15.30 uur Sparta 1 – Fiks 1 Victorium

 

Uitwedstrijden:

17.45 uur Emmeloord 2 – Sparta 4  De Triangel, Maanhuizenlaan 10 Markenesse

19.05 uur Emmeloord 1 – Sparta 3  De Triangel, Maanhuizenlaan 10 Markenesse

 

 

Zaterdag 20 november 2021

 

Thuiswedstrijden:

11.30 uur Sparta B2 – Doskampen B2 Victorium, Boerendansedijk 47 Zwolle

12.45 uur Sparta A2 – Doskampen A2 Victorium

14.00 uur Sparta 5 – Noviomagum 4  Victorium

15.15 uur Sparta 3 – Noviomagum 3  Victorium

16.30 uur Sparta 6 – Noviomagum 5  Victorium

18.00 uur Sparta 4 – Dos Kampen 4  Victorium

 

Uitwedstrijden:

 

HKC A1 – Sparta A1 uit Hardixveld-Giessendam (oefenwedstrijd)

HKC 2 – Sparta 2 uit Hardixveld-Giessendam (oefenwedstrijd)

HKC 1 – Sparta 1 uit Hardixveld-Giessendam (competitiewedstrijd)

 


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/200]

Foto's Selectie en A1
Jan-Willem

Vorige week speelde de selectie een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Helaas kon er toch geen publiek bij de wedstrijd worden uitgenodigd. De zaal in Victorium is al prima, maar in de rest van het gebouw wordt nog hard gewerkt en is nog lang niet alles klaar om publiek te ontvangen (zie eerste foto in het album). Omdat er ook nog geen vaste internetverbinding beschikbaar is, bleek de livestream helaas ook nog geen optie. Nog even geduld dus!

Voor wie alvast een indruk van de zaal wil krijgen en een beetje van de wedstrijd wil terugkijken: ik heb wat foto's gemaakt en in een afgeschermd album op Flickr gezet, daar alleen te vinden via de onderstaande link. Je kunt uit dit album ook foto's downloaden als je wilt.

Foto's Selectie - Duitsland, 17 oktober 2021

Van de wedstrijden van 1 en 2 van afgelopen zaterdag heb ik ook nog wat foto's gemaakt, die zijn te vinden via de volgende link:

Foto's Selectie - DOS46 en NKC

En Nienke Veldboer heeft afgelopen wedstrijd foto's gemaakt van de wedstrijd van A1:

Foto's A1 door Nienke

Hartelijke groet,
Jan-Willem


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/197]

Zaterdag 30 oktober = Feest!
S-Side

Herinnering! Komende zaterdag is het eindelijk zover, het eerste feestje weer bij Sparta!

Om 19.00 uur gaat de muziek aan, maar vanaf 18.30 kan je al je bandje komen halen (na het scannen van je QR-code en het zien van je ID-kaart).


Tot zaterdag! 

Groetjes, de S-Side (Déanne, Jasper, Lisanne, Rowie & Twan)


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/198]

Spelletjesavond 13 november gaat niet door
Emma Nitert

Helaas kan de spelletjesavond voor de A & B niet doorgaan i.v.m. de geplande oefenwedstrijden. We zijn nog aan het kijken naar een andere datum. Zo gauw als we meer duidelijkheid hebben over de tijden van de wedstrijden in de zaal, komen we met een alternatief. Hou de nieuwsbrief en Social media hierover in de gaten! 


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/201]Dit is de html/e-mail versie van de Sparta nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bestemd voor leden van onze vereniging en wordt per e-mail verstuurd. Voor vragen, opmerkingen en aan- en afmeldingen voor de maillijst kun je contact opnemen via nieuwsbrief@spartazwolle.nl .

Schrijf mee aan onze nieuwsbrief:
lever berichten en verslagen in via een mail aan nieuwsbrief@spartazwolle.nl .
(De digitale brievenbus komt er binnenkort weer aan!)
jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 26 Oct 2021