jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 29 Aug 2021
Overlijden Yolanda Onstwedder
Peter van Gulik

Vandaag bereikte ons het bericht dat Yolanda Onstwedder vanochtend is overleden. Yolanda is 67 jaar geworden.

In mei van dit jaar heeft Yolanda het slechte nieuws ontvangen dat ze kwaadaardige tumoren had. Toen wij kort daarna bij haar langs zijn geweest om haar sterkte te wensen was ze monter en sprak ze uit dat ze graag onze opnieuw ingerichte kantine wilde zien en dat leek op dat moment een haalbaar doel. Twee weken geleden werd duidelijk dat het niet goed meer ging en dat ze in het hospice opgenomen werd.

Als bestuur hebben we op dat moment besloten om haar per direct erelid van onze club te maken. Ze was onder normale omstandigheden tijdens de ALV tegelijkertijd met haar 25-jarig lidmaatschap benoemd tot erelid.  

Langs deze weg wensen wij haar man Marten, haar kinderen en hun partners en haar kleinkinderen heel veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Het bestuur van Sparta Zwolle

 

 

Bijgaand de tekst die Yolanda van ons heeft ontvangen bij haar benoeming tot erelid. Haar dochter heeft namens ons het jubileum beeldje aan Yolanda gegeven en de bijbehorende tekst voorgelezen.

 

Yolanda Onstwedder, een kei van een Spartaan!

 

Spartanen heb je in allerlei verschillende soorten en maten. De één is zijn of haar hele leven lang bij de club en de ander is er net bij. De één doet al jaren alle voorkomende vrijwilligerstaken en een ander maakt zich er met de standaard taken er van af.

En jij hoort bij die eerste groep Yolanda. Je bent een top-vrijwilliger die dit jaar 25 jaar lid is van onze club. Dat is niet zomaar een prestatie, maar eentje van formaat. In die jaren heb je tal van taken op je genomen.

Je bent van 2003 tot 2008 bestuurslid geweest. Je was toen dagelijks betrokken bij de jeugdcommissie. Je hebt daar vele activiteiten georganiseerd en gezorgd dat het goed liep in afstemming met andere leden. Want organiseren voor de jeugd was je passie. Je zorgde met anderen samen dat de kinderen naast het korfballen ook andere leuke dingen deden. In de jeugdcommissie ben je nog langer actief geweest en dat betekende altijd dat het goed was geregeld.

Ook ben je jarenlang wedstrijdsecretaresse geweest bij de jeugd. Je zorgde dat de teams goed bezet werden, coaches wisten waar ze aan toe waren op de zaterdag en tijdens de trainingsavonden was je er ook altijd. Wat nu leeftijdscoördinator heet en waar we er 5 van hebben, dat deed jij destijds (bijna) alleen.

Een andere taak die je op je nam, waren de Sparta shirts. Het is altijd een flinke klus om te zorgen dat alle teams en alle kinderen een shirtje aan hadden met de juiste maat, de juiste sponsor en natuurlijk de juiste kleur. Maar tot de dag van vandaag is dit goed geregeld en zijn de teams goed gekleed in het mooie blauw-wit.

Waar je ook al jarenlang bij betrokken bent geweest is het clubhuis, zowel op het Hoge Laar als in Stadshagen. Je hebt menig kopje koffie geschonken en vele biertjes afgerekend. Samen met Janny achter de bar, van het begin tot het einde van de avond.

Waar normaal gesproken de waardering van 25 jaar lid zijn wordt uitgesproken op een algemene ledenvergadering doen we dat nu vooruitlopend daarop. De wijze waarop jij het lidmaatschap hebt ingevuld, dat is een voorbeeld voor velen! Gewoon iets doen voor de vereniging en voor de leden die bij de vereniging komen. Om daar enerzijds de club mee te helpen, maar ook om daar zelf in contact te zijn met de vele andere leden die er graag komen.

Lieve Yolanda, als bestuur van Sparta Zwolle hebben we besloten om jouw 25 jaar inzet bij Sparta Zwolle niet alleen te waarderen met het 25-jarig jubileumgeschenk, maar ook met het voordragen van jou als erelid. Bij deze ben jij namens alle leden van Sparta Zwolle benoemd tot:

Erelid Sparta Zwolle

Yolanda Onstwedder

 

Het bord met alle ereleden krijgt in onze nieuw ingerichte kantine een speciaal plekje en jouw naam zal hier aan toegevoegd worden. Rest ons jou een warme tijd toe te wensen met alle dierbaren om je heen en je heel, heel erg te bedanken voor alles wat je voor onze mooie club hebt gedaan!

 

Het bestuur van Sparta Zwolle

Rika Vogelzang, Jos Ketelaar, Marijke van der Bijl, Ron Raterman, Erica Bassie, Kars Menkveld en Peter van Gulik

 

 

 


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/161]Dit is de html/e-mail versie van de Sparta nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bestemd voor leden van onze vereniging en wordt per e-mail verstuurd. Voor vragen, opmerkingen en aan- en afmeldingen voor de maillijst kun je contact opnemen via nieuwsbrief@spartazwolle.nl .

Schrijf mee aan onze nieuwsbrief:
lever berichten en verslagen in via een mail aan nieuwsbrief@spartazwolle.nl .
(De digitale brievenbus komt er binnenkort weer aan!)
jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 29 Aug 2021