jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 01 Jun 2021
Zeskamp senioren was nat, maar toch geslaagd!
Rowie Soldaat

Als je de titel leest, dan vraag je je vast af wat we bedoelen met nat. Want er is afgelopen zaterdag geen druppel regel gevallen, maar toch kwamen alle deelnemers zeiknat van het veld. Dit komt door onze finale opdracht: de zeephelling. Maar voor het zover was moesten ze eerst zo hoog mogelijk eindigen bij de 5 andere opdrachten. 


Even terug naar het begin: voordat alle spellen uitgelegd werden, begonnen we met een gezamenlijke warming-up. Bedacht door Thomas, voorgedaan door Twan werden alle spiertjes even los gemaakt. Dit bleek later niet voor niks, want voor sommige opdrachten werd een aardig fysieke inspanning gevraagd. Zo moest je met een skippybal van +/- 3 meter het andere tweetal inhalen, met enorme skilatten die normaal voor 6 personen zijn nu met z’n tweeën een parcours afleggen waarbij je ook nog over een touwtje moest of het vliegend tapijt waarbij je 15 meter moest springen om je vervolgens af te laten wisselen door je partner en vergeet niet het parcours waarbij je in de zon een autoband van punt a naar b moest brengen (en weer terug). 


Gelukkig konden de groepjes tussendoor afwisselend even rustig bijkomen tijdens een korte pauze of tijdens het blind schieten op de korf (en dan uiteraard proberen te scoren). Nadat ieder groepje alle oefeningen afgrond had en de scores waren doorgegeven werd het schema gemaakt wie precies voor welke plek mocht strijden op de zeephelling. 


Een zeephelling, hoe moet je je dat voorstellen? Denk aan een grote opblaasbare helling, waarbij je aan het begin via een touwladder omhoog moet klimmen (of hier gewoon heel hard omhoog probeert te rennen), om vervolgens aan de andere kant naar beneden te glijden en jezelf zo zachtjes mogelijk op de grond te laten landen. Dat zachtjes lukte bij de meeste niet, maar dit weerhield niemand ervan om minder fanatiek te zijn. Om het nog iets moeilijker te maken moesten ze onderweg een korfbal meenemen. Welk tweetal in twee minuten de meeste ballen in hun vak bij de finish had liggen had de directe tegenstander verslagen. 


De laatste ronde was op de zeephelling was natuurlijk de finale. Deze ging tussen Lois en Lida & Matthias en Meike. Het bleef een tijd gelijk opgaan en het fanatisme spatte ervan af. Dat laatste was vooral te zien aan de manier waarop ze over de helling kwamen: rollend, benen eerst, hoofd eerst of op de zijkant. Halverwege ging er bij Lois en Lida iets mis met het meenemen van de ballen waardoor ze kostbare tijd verloren. Bij Matthias en Meike verliep het eigenlijk gesmeerd en zo haalde zij de winst binnen!


Wij als S-Side hebben genoten van hoe hard iedereen zijn/haar best deed, de glijders van de zeephelling en van de zon. Tot onze volgende activiteit: het schutterstoernooi!


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/131]

Van het bestuur
Marijke van der Bijl

Afgelopen maandag 17 mei is er tijdens de Teams-bestuursvergadering besproken dat we de communicatie van en naar de leden graag willen vergroten. Zeker in corona tijden is het erg lastig om het contact binnen de club te blijven behouden, omdat we elkaar veelal niet zien of spreken bij wedstrijden of activiteiten en ook niet ‘toevallig’ tegenkomen bij de lijn. Gelukkig zijn de vooruitzichten goed en hebben we goede hoop dat de korfbalsport na de zomervakantie weer hervat kan worden zoals we dat gewend zijn. Middels deze maandelijkse update via de nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen en rondom de club.  

 

Het valt ons (al langere tijd) op dat veel van de taken en commissies zijn komen te liggen bij dezelfde mensen binnen de club. We zijn ontzettend blij met de vrijwilligers die we hebben en de manier waarop zij bijdragen maar zien ook dat er een uitdaging is om mensen die (nog) niet actief zijn voor de club te betrekken door taken en werk dat er gedaan moet worden duidelijk inzichtelijk te maken. Hiervoor zijn we momenteel bezig een inventarisatie te maken van de verschillende taken die er gedaan worden voor Sparta en daarna willen we ook de volgende stap maken naar een soort vacaturebank op de website. Daarnaast zijn we van plan om korte (digitale) meetings in te plannen met alle teams en iemand van het bestuur om eens te horen wat er speelt en wat voor mogelijkheden er zijn. Hiervoor zullen jullie binnenkort uitgenodigd worden. 

 

Financieel staan we er goed voor, we hebben veel inkomsten door de verhuur van ons clubgebouw en hebben daarnaast afgelopen jaar lage uitgaven gehad ivm het wegvallen van de zaalhuur. In de ALV is besloten het overschot te gebruiken voor een investering in ons clubhuis, waarvoor inmiddels de werkzaamheden in volle gang zijn.

 

Korfbaltechnisch zijn we momenteel bezig met het invulling geven van de trainersstaf van de selectie. Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft Wilco van den Bos toegezegd het hoofdtrainerschap van Sparta op zich te nemen. Samen met de komst van Lisa Jansen (DOS ’46) geeft dit een mooie impuls aan de selectie. De volgende stappen zijn om ook voor de overige teams de trainers compleet te krijgen. Dit geldt voor zowel de jeugd als voor de overige seniorenteams. Daarnaast zijn we heel blij met het Jeugdopleidingen duo Kaj Raterman en Rick den Otter, die bezig zijn met het opzetten van een gestructureerde jeugdopleiding van de F’jes tot en met de A’s. Zij hebben bijvoorbeeld ook de clinics verzorgd tijdens het 75 jarig jubileum van Sparta.

 

Tot slot zijn we verheugd jullie te kunnen meedelen dat we Kars Menkveld bereid hebben gevonden om aan te sluiten bij het bestuur als bestuurslid Facilitaire Zaken. Deze functie is nieuw in het bestuur en hij zal zich bezig houden met oa de verhuur van het clubhuis, zaken omtrent de accommodatie en het trainingsmateriaal. Kars is momenteel als kandidaat-bestuurslid gestart in zijn functie en zal in de eerstvolgende ledenvergadering (hopelijk) ingehamerd worden!

 

Bij vragen, opmerkingen of wanneer je graag iets wilt doen horen we dit graag van jullie, spreek ons aan, stuur een appje/mailtje of bel een keertje! We zijn te bereiken onder de mailadressen op spartazwolle.nl/pagina/bestuur of als je het hele bestuur in één keer wilt bereiken kun je mailen naar bestuur@spartazwolle.nl.

 

Sparta bestuur 2021

Peter van Gulik (voorzitter)

Rika Vogelzang (secretaris)

Jos Ketelaar (penningmeester)

Ron Raterman (technische zaken)

Erica Bassie (ledenbinding)

Kars Menkveld (facilitaire zaken)

Marijke van der Bijl (PR/sponsoring)


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/128]Dit is de html/e-mail versie van de Sparta nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bestemd voor leden van onze vereniging en wordt per e-mail verstuurd. Voor vragen, opmerkingen en aan- en afmeldingen voor de maillijst kun je contact opnemen via nieuwsbrief@spartazwolle.nl .

Schrijf mee aan onze nieuwsbrief:
lever berichten en verslagen in via een mail aan nieuwsbrief@spartazwolle.nl .
(De digitale brievenbus komt er binnenkort weer aan!)
jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 01 Jun 2021