jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 24 May 2021
Van het bestuur
Marijke van der Bijl

Afgelopen maandag 17 mei is er tijdens de Teams-bestuursvergadering besproken dat we de communicatie van en naar de leden graag willen vergroten. Zeker in corona tijden is het erg lastig om het contact binnen de club te blijven behouden, omdat we elkaar veelal niet zien of spreken bij wedstrijden of activiteiten en ook niet ‘toevallig’ tegenkomen bij de lijn. Gelukkig zijn de vooruitzichten goed en hebben we goede hoop dat de korfbalsport na de zomervakantie weer hervat kan worden zoals we dat gewend zijn. Middels deze maandelijkse update via de nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen en rondom de club.  

 

Het valt ons (al langere tijd) op dat veel van de taken en commissies zijn komen te liggen bij dezelfde mensen binnen de club. We zijn ontzettend blij met de vrijwilligers die we hebben en de manier waarop zij bijdragen maar zien ook dat er een uitdaging is om mensen die (nog) niet actief zijn voor de club te betrekken door taken en werk dat er gedaan moet worden duidelijk inzichtelijk te maken. Hiervoor zijn we momenteel bezig een inventarisatie te maken van de verschillende taken die er gedaan worden voor Sparta en daarna willen we ook de volgende stap maken naar een soort vacaturebank op de website. Daarnaast zijn we van plan om korte (digitale) meetings in te plannen met alle teams en iemand van het bestuur om eens te horen wat er speelt en wat voor mogelijkheden er zijn. Hiervoor zullen jullie binnenkort uitgenodigd worden. 

 

Financieel staan we er goed voor, we hebben veel inkomsten door de verhuur van ons clubgebouw en hebben daarnaast afgelopen jaar lage uitgaven gehad ivm het wegvallen van de zaalhuur. In de ALV is besloten het overschot te gebruiken voor een investering in ons clubhuis, waarvoor inmiddels de werkzaamheden in volle gang zijn.

 

Korfbaltechnisch zijn we momenteel bezig met het invulling geven van de trainersstaf van de selectie. Zoals jullie hebben kunnen lezen heeft Wilco van den Bos toegezegd het hoofdtrainerschap van Sparta op zich te nemen. Samen met de komst van Lisa Jansen (DOS ’46) geeft dit een mooie impuls aan de selectie. De volgende stappen zijn om ook voor de overige teams de trainers compleet te krijgen. Dit geldt voor zowel de jeugd als voor de overige seniorenteams. Daarnaast zijn we heel blij met het Jeugdopleidingen duo Kaj Raterman en Rick den Otter, die bezig zijn met het opzetten van een gestructureerde jeugdopleiding van de F’jes tot en met de A’s. Zij hebben bijvoorbeeld ook de clinics verzorgd tijdens het 75 jarig jubileum van Sparta.

 

Tot slot zijn we verheugd jullie te kunnen meedelen dat we Kars Menkveld bereid hebben gevonden om aan te sluiten bij het bestuur als bestuurslid Facilitaire Zaken. Deze functie is nieuw in het bestuur en hij zal zich bezig houden met oa de verhuur van het clubhuis, zaken omtrent de accommodatie en het trainingsmateriaal. Kars is momenteel als kandidaat-bestuurslid gestart in zijn functie en zal in de eerstvolgende ledenvergadering (hopelijk) ingehamerd worden!

 

Bij vragen, opmerkingen of wanneer je graag iets wilt doen horen we dit graag van jullie, spreek ons aan, stuur een appje/mailtje of bel een keertje! We zijn te bereiken onder de mailadressen op spartazwolle.nl/pagina/bestuur of als je het hele bestuur in één keer wilt bereiken kun je mailen naar bestuur@spartazwolle.nl.

 

Sparta bestuur 2021

Peter van Gulik (voorzitter)

Rika Vogelzang (secretaris)

Jos Ketelaar (penningmeester)

Ron Raterman (technische zaken)

Erica Bassie (ledenbinding)

Kars Menkveld (facilitaire zaken)

Marijke van der Bijl (PR/sponsoring)


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/128]

Bedanken als lid
Janny Bolleman

Herinnering

 

van de ledenadministratie

 

Bedanken

 

Willen de leden die van plan zijn om aan het einde van dit seizoen te bedanken dit schriftelijk vóór 1 juni a.s. doen.

 

Het lidmaatschap wordt dan per 1 juli 2021 (begin nieuwe seizoen) beëindigd.

 

Ook de spelende leden die niet spelend lid willen worden moeten dit schriftelijk aan mij doorgeven voor 1 juni a.s.!

 

Janny Bolleman

ledenadministratie@spartazwolle.nl of jannybolleman@kpnmail.nl


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/126]

Afronding seizoen jeugd
TZ jeugd

Het schiet alweer op, we gaan richting het einde van het seizoen. Deze week, dinsdag en donderdag, zijn de laatste trainingen in de huidige teams. En zaterdag 29 mei wordt er voor de F en E een vriendjes- en vriendinnetjestraining aangeboden en nemen de D t/m A leden deel aan een zeskamp.

 

Vanaf dinsdag 1 juni wordt er getraind in de nieuwe leeftijdscategorieën. Bij deze ontvang je daarover meer informatie. De Corona afspraken blijven gelden voor brengen, halen en tijdens de trainingen:

·         Dinsdag 1 t/m zaterdag 19 juni:

o   Trainen per leeftijdscategorie, zie onderstaande overzicht met namen. Staat je naam er niet bij, stuur dan een mail aan jtz@spartazwolle.nl.

o   Trainingstijden vanaf dinsdag 1 juni:

§  Spartakids zaterdag 10:00-11:00 uur

§  F dinsdag 17:30-18:30 uur en zaterdag 10:00-11:00 uur

§  E dinsdag 17:30-18:30 uur en zaterdag 10:00-11:00 uur

§  D donderdag 17:30-18:30 uur en zaterdag 11:00-12:00 uur

§  C dinsdag 18:30-19:30 uur en zaterdag 11:00- 12:00 uur

§  B dinsdag 18:30-19:30 uur en zaterdag 12:00- 13:00 uur

§  A donderdag 18:30- 20:00 uur en zaterdag 12:00- 13:00 uur

·         Maandag 21 juni > mail met teamindeling wordt verstuurd m.u.v. de B’s, zij horen het zaterdag 12 juni.

·         Dinsdag 22 juni t/m zaterdag 3 juli trainen in de nieuwe teams.

 

 

Leeftijdscategorieën seizoen 2021-2022

A-jeugd (trainers: A1 volgt, A2 Hedwig en Nick)

Dames: Danique, Joanne, Eline M, Ruth O, Femke, Mara, Lotte, Yade, Esra, Fenna, Eline B

Heren: Twan, Gerben, Lolke, Jacob-Jan, Daniel, Michiel, Roy, Kenson, Ruben, Thomas W, Koen B

 

B- jeugd (trainers Ron, Marius en Gijs)

Dames: Dione, Nathalie, Tessa, Liese, Nina, Kelsey, Luna, Juliette, Lynn, Nowa, Kiara, Amber

Heren: Lars, Jelmer, Remco, Pim, Maarten, Jesper, Jeroen, Koen, Remco, Tygo

 

C-jeugd (trainers Jesper, Deanne, Sander, Kenson, Davina en Emma K.)

Dames: Josephine, Mireille, Anniek, Joy, Maud W, Jasmijn, Ruth, Ester, Esmee, Silke, Anne, Marit, Lotte, Kaylee, Lois, Noa, Joline, Elise B, Juliette, Eline B, Emma

Heren: Keano, Silvijn, Aminn, Daan, Jim, Jesper, Olaf, Joas, Jasper, Thomas, Kristoff, Jonathan

 

D-jeugd (trainers: Twan, Matthias, Roy, Ruben, Lotte, Dione en Kelsey. Wordt nog aangevuld met trainers)

Dames: Nynke, Thabita, Elise Bo, Merel, Jasja, Imke, Fleur, Isis, Quincy, Annemijn, Lieselot, Elin de J, Elin v L, Demi, Salome, Karlijn, Door, Joy, Thirza, Marit, Sanne, Evi, Leanne, Maud N, Isabelle, Femke, Lyan

Heren: Nick, Joab, Bram, Kobe, Matthijs vd P, Matthijs B, Daan, Kian, Max, Milan, Daniel, Sten, Raf, Julian, Jamie

 

E-jeugd (trainers: Nienke, Marloes, Daniël, Karin, Amber, Luna, Esra, Emma, Esther, Mara, Danique, Esmee, Daan, Lotte en Jesper)

Dames: Sharon, Sophie, Amber, Julia, Merijn, Nienke, Lise, Jasmijn, Maud D, Melina, Karlijn, Roos, Kyra, Juna, Emily

Heren: Bo, Mees, Lucas, Manuel, Flinn, Jesse, Daan, Elias, Jurre, Niels, Sam, Matteo

Trainingsleden: Mattia, Thirza, Rianne, Ruben, Nova-Yem

 

F-jeugd (trainers: Jiska, Juliette, Jasmijn, Lynn en Matthijn)

Dames: Raphaella, Vayen, Emma B

Heren: Sander, Duuk, Aron, Jonathan, Brent, Pieter, Jens

Meetrainers: Emma, Nova

 

Spartakids (trainers: Tessa en Nowa)

Dames: Mila

Heren: Benjamin, Bently, Imer

Meetrainers: verschillende kinderen

 

Groet,

TZ jeugd  


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/127]

Update Sporten tijdens Corona
Corona preventie team

Sinds 19 mei gelden er nieuwe versoepelingen van de ingestelde lockdown.

Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar overal in teamverband sporten zonder dat je anderhalve meter afstand in acht hoeft te nemen. Onderlinge wedstrijden met teams van de eigen vereniging zijn toegestaan. 

Personen vanaf 27 jaar mogen buiten overal in teamverband sporten, op anderhalve meter afstand en in groepen met maximaal dertig personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Publiek mag niet aanwezig zijn. Ook de kantines, douches en kleedkamers zijn nog steeds gesloten De buitenterrassen op sportlocaties mogen onder voorwaarden open. Aangezien bij Sparta het clubhuis wordt verbouwd, houden we het terras nog even dicht voor horeca.

We roepen je op om de Coronamaatregels zoals vermeld op de website op te volgen zodat we hopelijk zo snel mogelijk weer met elkaar en met publiek kunnen genieten op ons sportpark.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Erica Bassie, Coronacoördinator 06-12616280.

 

Het Corona Preventie Team


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/125]

S-Side
S-Side
Zaterdag 29 mei wordt er niet alleen voor de D t/m A-jeugd een zeskamp georganiseerd, maar ook voor alle senioren! Om 14:30 starten we op het hoofdveld en het zal uiterlijk 17:00 weer afgelopen zijn. Dus heb je zin in een gezellig en sportieve middag? Geef je dan op! Opgeven doe je in tweetallen (minimaal 1 Spartaan) bij één van de S-Side leden (Thomas, Twan, Déanne, Lisanne of Rowie).

Bij alle onderdelen is rekening gehouden met 1,5 meter afstand zodat ook onze 27+ers mee kunnen doen. Welke onderdelen er aan bod komen, houden we nog even voor ons zelf. Tot zaterdag de 29ste!

Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/124]

KNKV profielfoto
Janny Bolleman

Omdat er (helaas) geen competitie is, kunnen de pasfoto's in de KNKV App gewijzigd worden.

Wil iedereen (spelers, coaches, staf en scheidsrechters en ouders van jeugdleden) kijken of de foto in de app nog actueel genoeg is? Indien dit niet het geval is de foto graag aanpassen.

 

Op de foto moet je gezicht duidelijk zichtbaar zijn (bv een selfie van korte afstand). De arbitrage controleert namelijk via de app of de spelers, coaches en staf die op het digitale wedstrijdformulier vermeld worden ook daadwerkelijk in het veld staan of bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit kan niet met een foto die al enkele jaren oud is, vooral niet bij de jeugdteams!

Ook al is je profiel afgeschermd in de app, de scheidsrechter kan de foto controleren (vanaf vlak voor de wedstrijd tot vlak na de wedstrijd).

 

Je kunt de foto wijzigen in de KNKV app of een foto (+ naam en team) mailen naar ledenadministratie@spartazwolle.nl

 

Groeten,

Janny Bolleman


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/123]Dit is de html/e-mail versie van de Sparta nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bestemd voor leden van onze vereniging en wordt per e-mail verstuurd. Voor vragen, opmerkingen en aan- en afmeldingen voor de maillijst kun je contact opnemen via nieuwsbrief@spartazwolle.nl .

Schrijf mee aan onze nieuwsbrief:
lever berichten en verslagen in via een mail aan nieuwsbrief@spartazwolle.nl .
(De digitale brievenbus komt er binnenkort weer aan!)
jaargang 47 ~ nummer 49 ~ 24 May 2021