jaargang 47 ~ nummer 46 ~ 10 May 2021
Ben jij erbij in het seizoen 2021-2022?
TZ en TZ Jeugd

Jij bent er volgend seizoen toch ook weer bij? Eindelijk weer korfbalcompetitie spelen! Lekker een hele dag bij Sparta doorbrengen, genieten van de wedstrijden van jeugd- en de seniorenteams. Lekker op het terras met een drankje, gezellig kletsen met alle korfballiefhebbers. Wij zien het helemaal voor ons en hopen dat we in september weer met z'n allen op het veld staan. Daarom zijn we gestart met de voorbereiding op het seizoen 2021-2022.

Laat ons weten dat je erbij bent en of je nog specifieke wensen hebt voor de teamindeling. Ook horen we graag waar jij je wilt inzetten; als trainer, scheids of een andere taak binnen onze club. Vul de vragenlijst in uiterlijk dinsdag 18 mei 2021!

Met sportieve groet,

TZ en TZ Jeugd


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/118]

Lisa Jansen kiest voor Sparta Zwolle
Persbericht

De 22-jarige Lisa Jansen zal in het nieuwe seizoen aansluiten bij de selectie van Sparta Zwolle. De korfbalster heeft de afgelopen 6 jaar gespeeld bij DOS '46, eerst in de A junioren en daarna in de Aselectie. Jansen woont deels in Groningen voor haar studie en deels in Vriezenveen bij haar ouders. Voordat ze de overstap maakte naar DOS '46 heeft ze gespeeld bij Amicitia in Vriezenveen, waar zij eerder ook speelde in district Oost onder de 12 en onder de 17.

Sparta Zwolle is erg blij met haar komst, Remkes Pullen: "Lisa is een complete, sturende speelster met ervaring op League niveau. Ze kan het spelletje goed lezen, heeft veel rust aan de bal en ook een scorend vermogen wat we goed kunnen gebruiken."

Ook voor Lisa voelt het goed om deze stap nu te maken: "Ik heb hele mooie jaren gehad bij DOS '46 waar ik veel geleerd heb, maar nu ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en denk deze gevonden te hebben bij Sparta Zwolle. Ik heb veel goeie gesprekken gehad en krijg een goed gevoel bij deze club, zowel qua prestaties en de bijbehorende doelen maar ook denk ik dat het een gezellige, warme club is."

Ondanks de corona maatregelen, is de selectie van Sparta Zwolle volop aan het trainen en voorbereiden op het nieuwe seizoen, waar de Zwolse korfballers in de zaal opnieuw in de korfbal hoofdklasse zullen aantreden.  


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/119]

Algemene ledenvergadering
Bestuur

Op woensdag 21 april vond er een extra algemene ledenvergadering plaats (helaas weer via teams). Tijdens dit online overleg is er ingezoomd op de plannen om de kantine verder te verbeteren. In een presentatie is er aangegeven hoe dit er concreet uit gaat zien en in welke stappen de totale accommodatie verandert.

De weg naar deze bijeenkomst verliep via 2 andere ledenvergaderingen, waar het bestuur aangegeven heeft dat het een bestemming wilde hebben voor de niet betaalde zaalhuur. Zoals bekend waren de sporthallen gesloten als gevolg van de Corona maatregelen. In kleiner comité is er een voorstel gemaakt om dit budget in het clubhuis te investeren. De gedachte is dat ieder lid van Sparta hier een voordeel bij heeft en het sluit aan bij de doelstellingen van onze club, namelijk het vergroten van de verbinding tussen de leden en met de vereniging in het algemeen.

De aanwezige leden hebben zich unaniem achter de investering in ons clubhuis geschaard. Hiermee kan de accommodatie commissie het plan concretiseren en uitvoeren. In samenspraak met de PR zullen zij hier regelmatig over publiceren en inzichtelijk maken hoe dit er verder uit gaat zien. De feestelijke opening willen we aan het begin van het volgende seizoen plannen!

Het bestuur


Bijlage:
https://spartazwolle.nl/pdf/presentatieALV21-04-2021.pdf
https://spartazwolle.nl/pdf/verslagALV21-04-2021.pdf

Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/120]

Afronding seizoen jeugd
Marco Welink

Het schiet alweer op, we gaan richting het einde van het seizoen. Bij deze informeren wij jullie hoe
de komende maanden er uit komen te zien. De Corona afspraken blijven gelden voor brengen,
halen en tijdens de trainingen:

 • Dinsdag 11 t/m zaterdag 29 mei:
 • Trainen in de huidige teams op dezelfde tijden als afgelopen periode.
 • LET OP: donderdag 13 mei wordt er niet getraind i.v.m. Hemelvaartsdag.
 • Op zaterdag 29 mei is er een vriendjes- en vriendinnetjestraining voor de E en F.

Informatie volgt.

 • Dinsdag 1 t/m zaterdag 19 juni:
 • Trainen per leeftijdscategorie, tijden volgen.
 • Maandag 21 juni > mail met teamindeling wordt verstuurd.
 • Dinsdag 22 juni t/m zaterdag 3 juli trainen in de nieuwe teams.

Groet,
TZ jeugd


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/121]

Ledenbinding
Erica Bassie

Het aandachtsgebied Ledenbinding is erop gericht om zoveel mogelijk mensen bij de vereniging betrekken en streeft naar een optimale functiebezetting, goede functieverdeling en invulling van taken. Binnen een actieve vereniging zijn nevenactiviteiten een belangrijke succesfactor voor ledenbinding en ledenbehoud. Het verbindt zowel spelende als niet-spelende leden onderling, creëert saamhorigheid en clubgevoel en biedt gelegenheid om ook vrienden, kennissen en familieleden bij de club betrekken.

Werving van nieuwe jeugdleden is een belangrijke activiteit voor het waarborgen van de continuïteit van onze vereniging.

 

Onder het aandachtsgebied Ledenbinding vallen de volgende commissies en werkgroepen.

Ledenbinding: gericht op betrekken van leden, ouders en niet-leden bij de vereniging door stimuleren van deelname aan activiteiten en vrijwilligerstaken

 • S-Side: is verantwoordelijk voor het samenbrengen van de Sparta leden buiten het korfbal om
 • JAC (Jeugd Activiteiten Commissie) is verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor de Spartakids t/m A-jeugd. 
 • HKS (Harde Kern Sparta) is de supportersclub van Sparta
 • Kampcommissie: organiseert jaarlijks een kamp voor de jeugdleden D t/m A.

Ledenwerving:
organiseert activiteiten om Sparta Zwolle te introduceren bij nieuwe jeugd. Terugkerende activiteiten zijn bijvoorbeeld het schoolkorfbaltoernooi, de korfbal clinics en de instuiftrainingen.


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/122]Dit is de html/e-mail versie van de Sparta nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bestemd voor leden van onze vereniging en wordt per e-mail verstuurd. Voor vragen, opmerkingen en aan- en afmeldingen voor de maillijst kun je contact opnemen via nieuwsbrief@spartazwolle.nl .

Schrijf mee aan onze nieuwsbrief:
lever berichten en verslagen in via een mail aan nieuwsbrief@spartazwolle.nl .
(De digitale brievenbus komt er binnenkort weer aan!)
jaargang 47 ~ nummer 45 ~ 10 May 2021