jaargang 47 ~ nummer 44 ~ 26 Apr 2021
Sparta Zwolle viert coronaproof haar 75 jarig jubileum
Marijke van der Bijl

Afgelopen weekend vierden we dat 75 jaar geleden, op 25 april 1946, onze vereniging Sparta Zwolle werd opgericht. Ondanks dat er wegens de coronamaatregelen geen ruimte was voor een grootse viering, werd er zaterdag 24 april stilgestaan bij dit bijzondere moment tijdens verschillende activiteiten waaronder de onthulling van het jubileum spandoek door wethouder René de Heer. De wethouder heeft wegens de corona maatregelen een korte speech gehouden voor een piepklein comité, maar gelukkig voor jullie allemaal is deze opgenomen en te vinden op de Sparta Zwolle website! 

Afgelopen zaterdag voelde voor het eerst sinds lange tijd weer enigszins aan als een 'echte' korfbal zaterdag door de verschillende activiteiten die georganiseerd waren (zie ook het stukje hieronder), Zo hadden we 's ochtends feesttrainingen voor de jeugd, en was er' s middags naast een mixwedstrijd van senioren 1,2,3,4 en een aantal spelers van de A1 (uiteraard alleen de 27 minners), ook een hele leuke wandelroute uitgezet door Rowie en Simone die door ruim 70 deelnemers gelopen is!! 

Al met al een fijne dag waarop weer volop verbinding werd gezocht binnen de restricties die er waren. Het grote knalfeest wordt uitgesteld naar het einde van dit jubileumjaar, maar het was zeker een geslaagde aftrap.   

PS: we zoeken nog vrijwilligers die het leuk vinden om iets te doen in het Sparta jubileum jaar, dus lijkt het jou leuk iets te organiseren, maken, delen? Het mag zo groot of klein als je zelf wilt! Neem dan even contact op met iemand vanuit het bestuur!


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/114]

Eindelijk weer een feestje!
Rowie Soldaat

Het eerste dat je zag toen je zaterdag 24 april het terrein op kwam was een grote opblaas stormbaan. Jong en oud kon niet wachten om daar doorheen te gaan! Naast de stormbaan waren er ook nog andere oefeningen bedacht en klaargezet, helemaal klaar voor een feesttraining. De zon schijnt, dus tijd voor een klein feestje omdat Sparta de volgende dag 75 jaar bestaat!


De jongste jeugd startte om 10 uur met tikkertje op een groot veld. Daarna werden ze in vier groepjes verdeeld en mochten ze naar de oefeningen waar een aantal spelers van het 2e en 3e op ze stonden te wachten. Als je toen een rondje over het veld had gelopen had je alleen maar blije, enthousiaste en fanatieke kinderen gezien. Of het nu ging om een wedstrijdje, een circuit of zo snel mogelijk over de stormbaan, zo te zien hebben ze veel plezier gehad.


Na een groepsfoto was het de beurt aan de oudere jeugd. Ook zij begonnen met een warming-up en gingen daarna ook in vier groepen langs de oefeningen. Deze keer bedacht en begeleidt door spelers van het 1e en het 4e. Maar net zoals bij de jongste jeugd spatte hier het plezier van de gezichten af en was deze groep misschien wel fanatieker op de stormbaan! Een geslaagde ochtend waarbij Sparta alvast met een deel van de leden de verjaardag kon vieren.


Maar na de ochtend was het nog niet voorbij! Er zijn namelijk verschillende wandelroutes uitgezet, zodat iedereen toch iets samen zou kunnen ondernemen, zonder dat ze dit daadwerkelijk samen hoeven te doen. Vanaf twaalf uur zaten Lotte en Evy klaar met een kleine traktatie van Sparta bij het startpunt, die om twee uur werden afgelost door Kim en Marius. Zij zorgde ervoor dat de wandelaars met wat drinken en gesponsord eten van Jumbo Nagelmaeker op pad konden. Totaal hebben ze minimaal 80 mensen zien vertrekken en enthousiast terug horen komen. De wandelroutes zijn nog steeds te downloaden via de website en kunnen dus nog gelopen worden op een moment dat het je goed uitkomt. Voor de kinderen is een letterspeurtocht in de wandelroute verwerkt en ik ben benieuwd wie de avontuurlijke route van 13 kilometer aan durft!


In het bijzonder wil ik graag nog even Simone Teunissen (vrouw van Remco Broekhuis) bedanken voor het uitzetten van de wandelroutes. Zonder haar kennis en ideeën waren de routes lang niet zo leuk geworden!


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/113]

Bedanken
Janny Bolleman

Willen de leden die van plan zijn om aan het einde van dit seizoen te bedanken dit schriftelijk vóór 1 juni a.s. doen.

 

Het lidmaatschap wordt dan per 1 juli 2021 (begin nieuwe seizoen) beëindigd.

 

Ook de spelende leden die niet spelend lid willen worden moeten dit schriftelijk aan mij doorgeven voor 1 juni a.s.!

 

Janny Bolleman

 

ledenadministratie@spartazwolle.nl of jannybolleman@kpnmail.nl


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/115]

Routes wandeltocht (Herhaling voor voor de mensen die hem nog willen lopen)
Sparta 75 jaar

We trappen het 75-jarig bestaan af met een feesttraining voor de jeugd en wandelroutes voor de gehele vereniging op zaterdag 24 april 2021! (Informatie over de feesttraining is gedeeld in de groepsapps door de teamouders en heeft 19 april in de nieuwsbrief gestaan)

Hieronder zijn de wandelroutes te downloaden. Er is een word-bestand met alleen de tekst en in de PDF is de uitgebreidere beschrijving te vinden inclusief kaart en foto’s.

De wandeling kan uiteraard altijd gelopen worden wanneer het je uitkomt. Maar om het toch gezamenlijk te laten voelen zal de wandeltocht zaterdag 24 april tussen 12:00 en 16:00 gelopen worden.

Er is een letterspeurtocht bedacht, die zich afspeelt op de kinderroute. De vragen hiervan staan in de PDF.

Voor de normale route kan je kiezen uit drie afstanden, zodat je zelf de route kan lopen waar je op dat moment zin in hebt.

Loop je de route op een ander moment, dan kan je uiteraard beginnen en eindigen waar je dat zelf wilt.


PDF Kinderroute: https://spartazwolle.nl/pdf/Kinderroute.pdf 

PDF normale route: https://spartazwolle.nl/pdf/NormaleRoute.pdf 

 

Word bestand kinderroute: https://spartazwolle.nl/word/TekstKinderRoute.docx

Word bestand normale route: https://spartazwolle.nl/word/BeschrijvingNormaleRoute.docx  


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/111]

Fotoverslag wedstrijd S1/2/3/4
Jan-Willem

De wei weer in! Gerdien heeft afgelopen zaterdag foto's gemaakt van de wedstrijd van Sparta 1/2/3/4. Je kunt het album op Flickr bekijken via deze link.


Afbeelding

[spartazwolle.nl/bericht/112]Dit is de html/e-mail versie van de Sparta nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bestemd voor leden van onze vereniging en wordt per e-mail verstuurd. Voor vragen, opmerkingen en aan- en afmeldingen voor de maillijst kun je contact opnemen via nieuwsbrief@spartazwolle.nl .

Schrijf mee aan onze nieuwsbrief:
lever berichten en verslagen in via een mail aan nieuwsbrief@spartazwolle.nl .
(De digitale brievenbus komt er binnenkort weer aan!)
jaargang 47 ~ nummer 44 ~ 26 Apr 2021