SpartaLogo
Sparta Zwolle

Sparta Zwolle definitief naar Victorium!

Peter (voorzitter) (Bestuursmededelingen) 2021-04-05

Afgelopen maandag was het dan zover, we hebben het contract met Victorium getekend. Deze topsporthal wordt met ingang van het nieuwe zaalseizoen onze nieuwe thuisbasis.

Met z’n grote oppervlakte en 3 verdiepingen biedt Victorium volop sportruimte. Het multifunctionele sportcomplex is gericht op iedere leeftijd en elk niveau, van recreant tot de professional die op topniveau wil trainen. Uniek is dat Victorium ook sportmedische begeleiding en voorlichting in huis heeft. Ook uniek is dat er een fitnesscentrum komt waar we naar alle waarschijnlijkheid als medegebruiker met korting kunnen sporten.

Bij binnenkomst in het sportcentrum kom je direct langs het sportfcafé. Als sporter, supporter of begeleider kun je er ontspannen, er komt een professionele uitbater in. Het is ook een bruisende plek om met z’n allen een Champions League-wedstrijd, de Formule 1 of een ander sport event te volgen. Er is ruimte voor zo’n 200 gasten.

De grote sporthal bestaat uit een vier secties, dus een korfbalveld plus één extra volleybalveld. In overleg hebben we extra grondputten in het programma opgenomen waardoor we ook een vaste korf kunnen plaatsen in de breedte. Aan weerzijden van het veld komen tribunes en bij de entree van de tribune komt een extra horecapunt. De hal is bovendien voorzien van een muziek installatie en ook van middelen voor het verzorgen van een livestream.

Al met al zijn we als bestuur heel blij met deze stap, alle teams op 1 locatie trainen en spelen, dat is lang geleden dat we dat zo hadden. We gaan er voor zorgen dat dit onze thuisbasis gaat worden en dat we met trots bespeler worden van deze topsportlocatie.

Namens het bestuur,
Peter van Gulik


Foto: Victorium