Vrijwilliger in het zonnetje: Remkes Pullen

Redactie, 1 november, 2020-11-22 19:51:48
In deze nieuwe rubriek van de Sparta nieuwsbrief wordt elke eerste nieuwsbrief van de maand een ‘vrijwilliger in het zonnetje’ gezet! Het bestuur zal elke maand iemand kiezen om in het zonnetje te zetten, zodat jullie deze (soms onzichtbare) mensen beter leren kennen en er achter komen wat zij doen om Sparta draaiende te houden. Voor deze versie is er gekozen voor Remkes Pullen, hij coacht momenteel het tweede team van Sparta. Dit stond oorspronkelijk niet in de planning maar wij zijn hem daar ontzettend dankbaar voor. Daarnaast traint hij ook nog E3. Voor deze editie neemt Remkes jullie zelf mee in een kijkje in zijn (korfbal)leven:

Hallo, ik ben Remkes Pullen, 40 jaar jong en woon samen met mijn vriendin Carolien. Wij zijn bijna 20 jaar samen en hebben elkaar (hoe cliché) op de korfbal leren kennen. Samen hebben we 3 zoontjes die inmiddels allemaal besmet zijn met het korfbalvirus. Daniël van 9, Jonathan van 5 en Benjamin van 3.

Ik werk als Business Controller in Amersfoort bij DFM, onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. Wij zijn een bank voor de automotive sector, zoals autodealers en leasemaatschappijen. Ik ben vooral bezig met het opstellen van budgetten, forecasten en rendementsanalyses.

Op mijn 6e ben ik begonnen met korfballen bij Kios in Sibculo. Nadat we verhuisd zijn heb ik een jaartje bij Dos’46 gespeeld, waarna ik samen met mijn broers en zussen bij Oranje Zwart ben gaan spelen. Daar zijn we (samen met nog een aantal huidige Spartanen ????) in de B1 kampioen geworden in de hoofdklasse en hebben we op het NK in Zeeland mogen spelen waar we 4e zijn geworden. Vanaf mijn 17e heb ik in de selectie bij Oranje Zwart gespeeld en in de regioselectie Oost waarmee we tegen de jeugdteams van België en Taiwan hebben gespeeld. Op mijn 23e ben ik overgestapt naar Sparta, waar ik in het 1e heb gespeeld. Na 2 knieblessures heb ik nog een aantal jaren in de midweek en het 3e gespeeld. Inmiddels ben ik gestopt met spelen.

In het verleden ben ik betrokken geweest bij de clubhuiscommissie, bij de TZ en was ik techniektrainer bij de selectie. Verder hebben jullie mij misschien ook wel eens met een tablet bij het 1e zien zitten naast mijn broer Henco waar ik de videoanalyse van het 1e deed. Nu geef ik samen met Fenna training aan de E3 waar mijn oudste zoon Daniël ook in speelt. Ik vind het heerlijk om ’s avonds training te kunnen geven aan deze kinderen die vol enthousiasme willen leren korfballen. Ik vind het belangrijk dat ze plezier hebben in het spelletje en dat ze samen leren spelen. Daarnaast ben ik coach van het 2e, een gezellig en zeer talentvol team. De energie spat van deze groep af en het is de bedoeling is om deze spelers samen met de huidige begeleidingsstaf individueel te verbeteren zodat we een aantal van hen de komende jaren in het 1e kunnen bewonderen.

Ik vind het belangrijk dat spelers een goede begeleiding krijgen bij het korfballen. Ik heb zelf als speler altijd goede coaches mogen hebben, waar ik veel van heb geleerd en waar de organisatie eromheen ook goed geregeld was. Graag wil ik mijn eigen kennis weer overbrengen op anderen zodat zij ook veel plezier beleven aan het korfballen. Ook Sparta kan niet zonder zijn vele vrijwilligers. Van trainers tot scheidsrechters, van bardienst tot materiaalcommissie. van technische commissie tot activiteitencommissie en Covid team. We hebben iedereen keihard nodig om het korfballen voor ons allemaal mogelijk te kunnen maken en er samen veel plezier aan te kunnen beleven. Ik vind het leuk om er als vrijwilliger uit te worden gelicht, maar ik vind het nog veel leuker om samen met jullie van Sparta een gezellige vereniging te maken waar iedereen zich prettig voelt en kan korfballen op zijn of haar niveau. Ik hoop dan ook dat iedereen zijn steentje wil bijdragen en dat we elkaar na deze Coronatijd weer tegenkomen bij ons mooie clubhuis.privacyverklaring

Dit is de nieuwe website van Sparta Zwolle. Aan deze site wordt nog gewerkt.
Vragen, opmerkingen, aanvullingen? Welkom! Mail ons: webgeneuzel@master@spartanogwat.nlzwolle.nlverstoppertje.com