SpartaLogo
Sparta Zwolle

Zeskamp senioren was nat, maar toch geslaagd!

Rowie Soldaat (Berichten) 2021-06-01

Als je de titel leest, dan vraag je je vast af wat we bedoelen met nat. Want er is afgelopen zaterdag geen druppel regel gevallen, maar toch kwamen alle deelnemers zeiknat van het veld. Dit komt door onze finale opdracht: de zeephelling. Maar voor het zover was moesten ze eerst zo hoog mogelijk eindigen bij de 5 andere opdrachten. 


Even terug naar het begin: voordat alle spellen uitgelegd werden, begonnen we met een gezamenlijke warming-up. Bedacht door Thomas, voorgedaan door Twan werden alle spiertjes even los gemaakt. Dit bleek later niet voor niks, want voor sommige opdrachten werd een aardig fysieke inspanning gevraagd. Zo moest je met een skippybal van +/- 3 meter het andere tweetal inhalen, met enorme skilatten die normaal voor 6 personen zijn nu met z’n tweeën een parcours afleggen waarbij je ook nog over een touwtje moest of het vliegend tapijt waarbij je 15 meter moest springen om je vervolgens af te laten wisselen door je partner en vergeet niet het parcours waarbij je in de zon een autoband van punt a naar b moest brengen (en weer terug). 


Gelukkig konden de groepjes tussendoor afwisselend even rustig bijkomen tijdens een korte pauze of tijdens het blind schieten op de korf (en dan uiteraard proberen te scoren). Nadat ieder groepje alle oefeningen afgrond had en de scores waren doorgegeven werd het schema gemaakt wie precies voor welke plek mocht strijden op de zeephelling. 


Een zeephelling, hoe moet je je dat voorstellen? Denk aan een grote opblaasbare helling, waarbij je aan het begin via een touwladder omhoog moet klimmen (of hier gewoon heel hard omhoog probeert te rennen), om vervolgens aan de andere kant naar beneden te glijden en jezelf zo zachtjes mogelijk op de grond te laten landen. Dat zachtjes lukte bij de meeste niet, maar dit weerhield niemand ervan om minder fanatiek te zijn. Om het nog iets moeilijker te maken moesten ze onderweg een korfbal meenemen. Welk tweetal in twee minuten de meeste ballen in hun vak bij de finish had liggen had de directe tegenstander verslagen. 


De laatste ronde was op de zeephelling was natuurlijk de finale. Deze ging tussen Lois en Lida & Matthias en Meike. Het bleef een tijd gelijk opgaan en het fanatisme spatte ervan af. Dat laatste was vooral te zien aan de manier waarop ze over de helling kwamen: rollend, benen eerst, hoofd eerst of op de zijkant. Halverwege ging er bij Lois en Lida iets mis met het meenemen van de ballen waardoor ze kostbare tijd verloren. Bij Matthias en Meike verliep het eigenlijk gesmeerd en zo haalde zij de winst binnen!


Wij als S-Side hebben genoten van hoe hard iedereen zijn/haar best deed, de glijders van de zeephelling en van de zon. Tot onze volgende activiteit: het schutterstoernooi!